Kuzey Kore’den ortalığı karıştıracak açıklama: Nükleer hedef belli oldu

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un’dan dünya gündemine girecek bir açıklama daha geldi. Kim Jong-un açıklamasında nükleer hedefini söylerken, ülkesinin dünyanın en büyük nükleer gücü olmasını istediği belirtti.

27.11.2022-10:49 - (Son Güncelleme: 27.11.2022-16:00) Kuzey Kore’den ortalığı karıştıracak açıklama: Nükleer hedef belli oldu

Yıl boyunca yaptığı balistik füze denemeleriyle bulunduğu bölgede gerilimi en üst seviyeye çıkaran ve dünyadaki pek çok ülkenin tepkisini çeken Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Yerel basının aktardığı bilgilere göre Kim, yeni balistik füze Hwasong-17'nin yüklemesi sırasında açıklamalarda bulunarak nihai hedeflerinin dünyanın en güçlü ve büyük nükleer gücü olmak olduğunu açıkladı.

Benzeri görülmemiş mutlak güce sahip olmak istiyorum

Sabah gazetesinin haberine göre; Konuşmasının devamında Kim, halkının refahı ve ülkenin daimi kalabilmesi için "Dünyada benzeri görülmemiş bir mutlak güce ve dünyanın en güçlü straretijisine sahip olmak istiyorum" dedi.

Yine Kim'in açıklamalarına göre Hwasong-17 uluslararası alanda ABD'ye kadar ulaşabilir. Kuzey Kore hükümetine göre söz konusu füze dünyanın en straretjik silahı ve bu silah sayesinde de dünyanın en güçlü ordusu kurulacak.

Kuzey Kore Nükleer Hedef

Bilim insanlarına, mühendislere, askeri yetkililere ve halka seslenen Kim, nükleer caydırıcılığın olağanüstü bir hızla genişletildiğini ve güçlendirildiğini ifade etti.

Nükleer savaş başlıkları takma teknolojisi önemli bir adım

Son olarak ise Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin bilim insanlarının balistik füzelere nükleer savaş başlıkları takma teknolojisinde oldukça harika bir adım attığını iddia etti. Ancak bu adımın ayrıntılarına yer vermedi.

Dünyadaki pek çok bilim insanı ise Kuzey Kore'nin nükleer bombalara ve ABD'ye kadar gidebilen füzelere sahip olmasına rağmen, Pyongyand'daki (Kuzey Kore başkenti) bilim insanlarının atom silahlarını füzelerin küçük burnuna sıkıştırmaya yetecek kadar küçültemeyeceğini ifade ediyor.

Kuzey Kore Nükleer Hedef-1

Başta Güney Kore ve ABD'nin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) de Kuzey Kore'nin yaptığı hamlelere tepki gösteriyor. BM, 18 Kasım'da gerçekleştirilen füze denemesini 'ulusal barış ve güvenliğe açık bir tehdit olarak' nitelendirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal