Kuzey Galler'de genç sporcunun yaşadığı inanılmaz olay: İki kez öldü ve hayata döndü!

20 yaşındaki genç kalecinin yaşadığı olayı duyanlar kulaklarına inanamadı. Daha önce benzer bir olaya daha çok nadir rastlayan uzmanlar, genç sporcunun hayatındaki dönüm noktası için şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

01.05.2022-10:48 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-10:57) Kuzey Galler'de genç sporcunun yaşadığı inanılmaz olay: İki kez öldü ve hayata döndü!

Kuzey Galler'deki Prestatyn kasabası futbol takımında oynayan genç adam Brooklyn Peakman, doğmasının hemen ardından iki büyük kalp ameliyatı oldu. Kalbinin iki ana kan damarı ters doğrultuda olan ve kanı yanlış taraflara akan Brooklyn, hayatı süresince de zor zamanlar geçirdi. Öyle ki başına gelen olaylar adeta filmleri aratmaz.

20 yaşındaki sporcu geçirdiği kalp rahatsızlığı sebebiyle gerçek manada iki defa öldü! Bunlardan birincisini 17 dakika devam eden bir felç atağı esnasında yaşadı. Bu felç sporcunun vücudundaki tüm fonksiyonların durmasına sebep oldu. 17 dakikadan sonra hayata geri gelen genç adam ikinci ölümünü de bir Noel gecesi olduğu ameliyatta yaşadı. Brooklyn’in girdiği ameliyatta işler istendiği gibi gitmeyince şanssız adam komaya girdi ve kalbi dakikalar boyunca atmadı. Daha sonra tekrardan ölümden dönen adama doktorlar acil bir şekilde kalp nakli yapılması gerektiğini iletti. 

Heyecanı yarıda kaldı

İki kez öldükten sonra geri hayata dönen Brooklyn’in ailesi evlatları için fazlasıyla tedirgindi. Doktorların genç adamın hayata devam etmesi adına çaba göstermeleri korkuları gidermiyordu. Dünyada nadir rastlanan bu olayın ardından Brooklyn hayata sarılmayı sürdürdü. Uzun seneler boyunca uygun kalbin nakli için bekleyen genç sporcuya en son uygun donör bulunsa da ameliyat esnasında doktorlar uyuşmanın yeterli olmadığını belirterek nakli yapmadı. 

Kuzey Galler'de genç sporcunun yaşadığı inanılmaz olay: İki kez öldü ve hayat döndü!

Ameliyattan önce gelen teklif

Başarısız geçen operasyondan sonra genç kaleci, kısa bir zamanın ardından tekrar nakil için ameliyat masasına uzandı. Zor bir ameliyata gireceğinin farkında olsa da bir umutla hamle yaptı. 

Birkaç yıldır beraber olduğu kız arkadaşı Ellie Spencer, hastalığı boyunca onun bir dakika bile yanından uzaklaşmamıştı. Tüm bu zorlu dönemde onunla olan kız arkadaşıyla hayatını devam ettirmek isteyen Brooklyn gireceği son ameliyattan önce kız arkadaşına evlenme teklifinde bulundu ve evet yanıtını aldı.

Büyük bir mucize

Ameliyattan başarıyla ayrılan Brooklyn Peakman sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Nakil olan kalbi aynı eski gibi kız arkadaşını bildiği ve atmaya devam ettiği için fazlasıyla mutlu. Genç sporcu yeni kalbine ise 'Paddy' ismini koydu. Doktorların tedirgin olarak girdiği bu ameliyattan Brooklyn'nin sağlıklı bir şekilde ayrılması “büyük bir mucize” olarak isimlendiriliyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal