Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü: Türkiye desteğine devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü. Ukrayna'daki savaşa dair son gelişmelerin konuşulduğu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

01.05.2022-09:53 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-09:53) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü: Türkiye desteğine devam edecek!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta son zamanlarda yaşanan olayların konuşulduğu görüşmede Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Moskova ve Kiev arasında bağlantılarla alakalı Erdoğan'a bilgiler sundu.

Gelen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu görüşmede gerek insani yardım ve temas gruplarıyla alakalı gerekse de tahliyeler hususunda BM liderliğinde yürütülecek çalışmalara Türkiye'nin elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü: Türkiye desteğine devam edecek!

Erdoğan, savaş içerisinde olan iki ülkeye de uzlaşma temelinde akıllıca davranılması gerektiğini söylemeye devam edeceklerini aktarırken, dünyanın içinde olduğu söz konusu krizin aşılması ve tekrardan barışın hakim olması için yürüttükleri çabalara samimi biçimde ve son derece kararlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti. 

Öte yandan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'in doğum günü dolayısıyla da tebriklerini sundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal