Kuyumculardan yatırımcılara kesme altın uyarısı: Sorun oluşturacak gibi görünüyor

Ek kazanç elde etmek için yollar arayan vatandaşların son zamanlardaki tercihi kesme altın oldu. Uzmanlar ise çeşitli sahtecilik yöntemlerinin kullanıldığı kesme altından uzak durma tavsiyesinde bulundu. İşte detaylar…

14.01.2024-15:18 - (Son Güncelleme: 14.01.2024-15:18)

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, üzerinde herhangi bir barkodun yer almadığı son zamanların popüler yatırım aracı kesme Altın ile ilgili olarak kritik uyarılarda bulundu.

Yönlüer, kesme altın alım ve satımının güvenilir olmadığı için bu konuda bir dizi önlem almaya gidebileceklerini dile getirdi.

kesme altın

Kesme altının anormal bir şekilde popüler hale geldiğini ve sahte yöntemlerin önüne geçmek için vatandaşlara güvenilir esnaflardan alışveriş yapmalarını öneren Yönlüer, müşterilere paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvenilir kuyumculardan almalarını tavsiye etti.. Ayrıca, sosyal medyadaki belirsiz kaynaklara itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

İyi analiz etmek lazım

Kesme altın konusunda oda olarak bir karar alma planı içerisinde olduklarını dile getiren Alper Yönlüer, "Kesme altın, olması gerektiği gibi sadece kuyumcu esnafının kendi atölyeleri arasında kullanması lazım. Çünkü kimden geldiğini bilmediğimiz için biz de almaya çekiniyoruz. Resmi olarak henüz bir karar almadık ama Türkiye çapında bunun halka alım ve satımının kaldırılmasını düşünüyoruz. Eskişehir'de çok şükür nahoş bir durumla karşılaşmadık. Ama en son Antalya Kuyumcular Odası'ndan bir mesaj geldi, kaplama yapmışlar. Dışı altın, içi maalesef bakır. O da düşük ayar geliyor. Bunları çok iyi analiz etmek lazım, anlayamıyorsun. O yüzden riskli ve biz de o riski minimize etmek adına hiç almayacağız ve satmayacağız. Müşterilerimize ve halkımıza tavsiyem, bildiği güvenilir esnaftan alışveriş yapmasıdır. Böyle sosyal medyadaki popüler haberlere çok itibar edilmemesi lazım. Kesme altın hiç zarar etmiyor falan deniliyor ama Cumhuriyet altını da tasarruf altını, paketli külçe altını da aynı. Hem QR kodlu hem de seri numaralı. Halkımızın böyle boş haberlere itibar etmesini istemiyoruz" sözlerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal