Kutup Soğukları etkisini gösterecek! Tarih verildi, kar geliyor

Meteoroloji mühendisi Güven Özdemir’den alınan bilgilere göre Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışı bekleniyor. İstanbul için bölge bölge detay verildi, tarih belli oldu.

05.01.2024-12:52 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:44) Kutup Soğukları etkisini gösterecek! Tarih verildi, kar geliyor

İstanbul’da henüz etkisini göstermeyen kış ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Meteoroloji mühendisi Güven Özdemir’den herkesi rahatlatan açıklama geldi. Yaptığı açıklamada "Kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek. Salı gününden itibaren akşam saatlerinde soğuk havayla kar yağışı Trakya'dan giriş yapacak. Yağış özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla görülecek. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle salı günü İstanbul'da sıcaklık 3 ila 5 dereceye kadar düşecek" ifadelerinde bulunan Özdemir, uzun zamandır etkili olmayan kar yağışı için bölge bölge detay verdi.

Salı günü etkili olacağı öngörülen soğuk hava dalgasının Pendik, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Kartal, Silivri, Çatalca, Başakşehir gibi ilçelerin yüksek kesimlerinde etkisini göstereceğini açıklayan Özdemir. “Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesi önümüzdeki haftayla birlikte Türkiye'ye, Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden giriş yapacak. Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi, kutup girdabının yavaşlamasına ve bozulmasına neden olduğu için kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimali artıyor." ifadelerini kullandı.

İkinci soğuk hava dalgası

Özdemir, kentte salı gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini aktararak, şunları söyledi: 
"Kutup soğuğu aşağıya doğru çekilecek. Salı gününden itibaren akşam saatlerinde soğuk havayla kar yağışı Trakya'dan giriş yapacak. Sıcaklıklar ise salı 10 derecenin altına düşmeye başlayacak. İstanbul'da salı akşamı itibarıyla kar yağmasını bekliyoruz. Yağış özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerinde ve sahil kesiminde kısa aralıklarla görülecek. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle salı günü İstanbul'da sıcaklık 3 ila 5 dereceye kadar düşecek." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal