Kutup soğuğu kapıda! Türkiye'ye doğru geliyor

Meteoroloji'den gelen art arda soğuk hava ve kar yağışı uyarılarının sonrasında, ortaya çıkan dünya ısı haritasında Türkiye'nin vaziyeti korkuttu. İşte haberin detayları...

05.05.2022-10:08 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-10:08) Kutup soğuğu kapıda! Türkiye'ye doğru geliyor

Türkiye, ocak ayının sonlarında yaşamış olduğu soğuk hava dalgasının ardından ilerleyen günlerde yeni bir soğuk hava dalgasıyla bir daha karşı karşıya gelecek. İlerleyen günlerde beklenilen soğuk hava dalgasına yönelik ise dikkat çeken bir harita ortaya çıktı. Sibirya tarafından geleceği bildirilen soğuk hava dalgası Aybar'ın rotasında Türkiye'nin de bulunması endişe verdi. Hava Forum tarafından duyurulan bilgiye ilişkin korkutucu bir harita paylaşıldı. En başta Türkiye olmak üzere başka ülkelerin de ısı durumlarını gösteren haritadaki, Marmara Bölgesi'nin rengi oldukça dikkat çekti. 

Haritada Marmara bordo rengini aldı 

Paylaşılan ısı haritasında Türkiye'nin orta ve doğu kesimleri ''Mevsim normallerinin çok altı'' şeklinde bilinen mor rengini alırken, Marmara Bölgesinin de ''Mevsim normallerinin çok çok altı'' şeklinde tarif edilen bordo rengini aldı.

Gerçek kış şimdi başlıyor 

Hava Forum sitesi tarafından bahsi geçen haritaya yönelik paylaşım da yapıldı. Bu paylaşımda ise, ''Mevsim normalleri sıcaklık kıyas haritasında Türkiye'ye bakın! Kutuplardaki ve Sibirya'daki soğuk hava, o bölgelerden kopup güney enlemlere, Türkiye'ye ve Balkanlar'a iniyor. 10 gün ülkemizde doğalgaz kullanımı tavan yapar. Gerçek kış havası başlıyor'' şeklinde açıklama yapıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal