Erken emekli olmak isteyenler için büyük fırsat! SGK 10 sene içinde emekli olunabileceğini açıkladı

Erken emekli olmak isteyenlerin için büyük bir fırsat geldi. SGK, 10 sene içinde emekli olunabileceğini açıkladı. Konunun detayları ise emekli adaylarınca araştırılıyor. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

05.05.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-11:57) Erken emekli olmak isteyenler için büyük fırsat! SGK 10 sene içinde emekli olunabileceğini açıkladı

Yoğun ve zorlu bir çalışma hayatına devam eden milyonlarca vatandaş bir an önce emekli olmanın beklentisi içerisinde. Vatandaşların emekli olmaktan daha çok istediği şey ise şüphesiz erken emekli olmak. Erken emekli olmak için gerekli şartları öğrenmek amacıyla arama motorlarına yönelen insanlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) yapacağı açıklamalara da dikkatle bakıyor.

SGK’dan erken emekli olma fırsatı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı meslek gruplarına erken emeklilik fırsatını sunmaktadır. Tehlikeli meslek gruplarında çalışan vatandaşlara ise 1 yıl daha erken emeklilik şansı tanıyor. Yıpranma payı adı verilen bu erken emeklilik fırsatından yararlanmak isteyenlerin gerekli prim günlerini ve prim ücretlerini yatırması gerekiyor. Erken emeklilik fırsatından yararlanabilecek olan meslek grupları ise şu şekilde:

SGK erken emeklilik

- Sağlık sektörü çalışanları

- Ceza ve infaz koruma memurları

- TBMM personeli

- TSK personeli

- Basın ve yayın personelleri

- İtfaiye personelleri

- Kolluk kuvvetleri personelleri

- Su altı çalışanları

- Cıva üretiminde çalışanlar

- Arsenik ve kurşun sektörü çalışanları

- Çimento, demir, çelik, alüminyum, döküm fabrikalarında çalışanlar

- Döküm fabrikası çalışanları

- Asit üreten fabrika ve atölyelerde çalışanlar

- Nükleer çalışmaların yapıldığı bölgelerde çalışanlar

Bu sektörlerde çalışanların SGK’ya herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. Yıpranma payı bu kişilere otomatik olarak tanınmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal