Kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ramazana özel ziyarete açıldı

İslam alemi için en önemli aylardan biri olan Ramazan’ın başlaması ile beraber, kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif merak edenler için ziyarete açıldı. İşte detaylar…

24.03.2023-14:46 - (Son Güncelleme: 24.03.2023-14:56) Kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ramazana özel ziyarete açıldı

İslam aleminin en hayırlı aylarından biri olan ramazan ayı, dün itibari ile başladı. Dünyanın dört bir yerinde büyük bir coşku ile karşılanan ramazan ayına özel, Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, ramazan dolayısıyla Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

AA’da yer alan habere göre; Bugün ziyarete açılan Hırka-i Şerif için, Hırka-i Şerif Camisi'nin bahçesinde düzenlenen tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, muhafız aile Veysel Karani'nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

"Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek İstanbul geleneği"

Hırka-i Şerif Camisi camisinde düzenlene törende Veysel Karani'nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın ikinci gününe gelen bir cumada Hırka-i Şerif'in ziyarete açıldığını söyledi. Samir, "Hırka-i Şerif'i dualarla açtık çok şükür. Hırka-i Şerif'i ne kadar çok vatandaşımız ziyaret ederse biz o kadar memnun oluruz. Pandemiden dolayı 2 sene ziyarete açamadık, geçen sene de son 10 gün Hırka-i Şerif'i ziyarete açmıştık. Bu sene hasretimizi gidereceğiz. Vatandaşlar Hırka-i Şerif'e çok ilgi gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal