Ramazanın ilk iftarını açmak için İstanbullular Sultanahmet Meydanını doldurdu

Ramazan ayının ilk iftarını binlerce yerli ve yabancı kişi Sultanahmet Meydanı’nda yaptı. Top atışının ardından meydanda bulunanlar ramazan ayının ilk iftarlarını yaptı.

24.03.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 24.03.2023-17:03) Ramazanın ilk iftarını açmak için İstanbullular Sultanahmet Meydanını doldurdu

Yurt içinden ve dışından birçok kişi bir araya geldiği Sultanahmet Meydanı’nda ramazanın ilk iftarını açtılar. Ramazan ayının ilk gününde oruçlarını açmak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda kişi, Sultanahmet Meydanı’nda bir araya geldi.

Ramazanın ilk iftarı yapıldı

AA'da yer alan habere göre, vatandaşlar, meydandaki yer alan çimenliklere ve banklara serdikleri sofra bezlerinin üzerine evlerinden getirdikleri veyahut çevresindeki esnaftan paket halinde aldıkları yiyecekleri koyarak, iftar saatinin gelmesi bekledi.

Sultanahmet Meydanı doldu

Alman Çeşmesi ile Ayasofya’nın arasında çevrilen alanda Fatih Belediyesinin organizasyonuyla Kur’an-ı Kerim okundu.

Sultanahmet Meydanı doldu

İftar saatinin gelmesiyle 1. Ordu Komutanlığı 47. Komando Tugayı Topçu Taburu tarafından 201 yıllık iftar geleneği olan top atışı gerçekleştirildi. Top atışının ardından meydanda bulunan kişiler ilk iftarlarını yaptı. Sultanahmet Camisi'nde ve Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde akşam namazlarını kılanlar, teravih namazını beklemeye başladı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal