Kütahya'daki Deprem Sonrası Kritik Uyarı!

Kütahya’da meydana gelen deprem sonrası yapılan açılamalara göre ilerleyen zamanlarda benzer risklerin bölgede görülebileceği belirtildi.

01.09.2021-17:58 - (Son Güncelleme: 01.09.2021-17:58) Kütahya'daki Deprem Sonrası Kritik Uyarı!

Dün Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜ DUAM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak kritik açıklamalarda bulundu. Bölgede bulunan fay hatlarını belli bir süredir izlediklerini söyleyen Özkaymak, bölgede rastlanan bulgularda gelecekte bu büyüklükte depremlerin oluşabileceğini belirtti.

BÖLGEDE DİRİ FAYLAR BULUNUYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜ DUAM) Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, deprem sonrası kritik bir uyarı yaptı. Özkaymak, bölgede Çukurören, Aslıhanlar Çatkuyu fayları gibi 6.8 büyüklüğüne yakın deprem üretme potansiyeli olan diri fayların bulunduğunu söyledi. Banaz, Kütahya ve Afyonkarahisar arasında bu büyüklükteki depremlerin olmasının normal olduğunu belirtti.

BÖLGE DÜZENLİ ARALIKLARLA İZLENİYOR

Özkaymak, AKÜ DUAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu’nun yürüttüğü jeodezik amaçlı farklı projeler ile bölgenin güncel tektonik hareketlerini GPS teknolojisiyle belirli sürelerle izlendiğini söyledi. Özkaymak, elde edilen bulgularda Banaz, Kütahya ile Afyonkarahisar arasında olan bu bölgenin, kuzeydoğu-güneybatı yönünde genişlemekte olduğunu ve gelecek yıllarda da bu büyüklükte depremlerin olabileceğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal