Kütahya’da Deprem Anında Yaşanan Korku Dolu Anlar

Kütahya’da Deprem Anında Yaşanan Korku Dolu AnlarKütahya’da öğle saatlerinde AFAD tarafından büyüklüğü 5.0 olarak kaydedilen deprem meydana geldi. Deprem anında yaşanan korku dolu anlar ise kameralara yansıdı.

31.08.2021-18:50 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-19:01)

Kütahya’da saat öğlen 14.04 sularında deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Altıntaş olarak açıkladı ve depremin büyüklüğünün 5.0 olduğunu belirtti. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 4.9 olduğunu açıkladı.

Deprem Eskişehir, Afyonkarahisar gibi çevre illerde de hissedildi. Deprem sonrasında ise vatandaşlar evlerinden kendilerini dışarıya attı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde evlerin nasıl sallandığı ve vatandaşların paniği görülüyor.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Kütahya Valisi Ali Çelik depremden sonra açıklamalarda bulundu. Ali Çelik şuana kadar kendilerine bir ihbar gelmediğini belirtti ve durum hakkında; ‘Meydana gelen depremde şu ana kadar bir yıkım yaralanma intikal etmedi. Şuana kadar olumsuz bir geliş yok. Can ve mal kaybı yok.’ açıklamalarında bulundu.

DEPREMİ ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık da depremle ilgili konuştu. Alim Işık, depremin 5-6 saniye sürdüğünü söyledi. Depremin merkez üssü olan Altıntaş’ın Belediye Başkanı Arif Teke; “"Depremi şiddetli hissettik. Bütün ekiplerimiz sahada. Alanda çalışmalara devam ediyoruz. Şu an itibari ile bir sıkıntı görünmüyor.” açıklamalarında bulundu.

İÇİŞLERİ DE AÇIKLAMADA BULUNDU

İçişleri Bakanlığı da depremle ilgili Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı paylaşımında ; “Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun.” İfadelerine yer verdi.

AFAD da depremden sonra açıklama yaparak, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisini verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal