Kütahya'da nesli tükenmekte olan su samurlarını doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alperen Akdemir görüntüledi

Kütahya'nın farklı bölgelerinde kuş ve yaban hayvanlarının fotoğraflarını çeken Alperen Akdemir, Porsuk Barajı'nda su samurunu balık yerken görüntüledi.

04.04.2022-16:05 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-16:30)

Kütahya'da, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğince (IUCN) nesli tehdide yakın kategorisinde listelenen su samurları Doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alperen Akdemir tarafından beslenirken görüntülendi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kütahya Şube Müdürlüğü yetkilileri fotoğrafları inceledi. Nesli tehlike altında olduğundan dolayı su samurunun koruma altında bulunduğunu belirtti. Alperen Akdemir ise su samurlarını daha önce görüntülediğini fakat su samurlarını balıkla beslenirken ilk kez görüntüleyebildiğini ve bu nedenle kendisini şanslı hissettiğini dile getirdi.

Burada birçok canlı türünü görüntüleme fırsatım oluyor

Kütahya'nın farklı bölgelerinde kuş ve yaban hayvanlarının fotoğraflarını çeken Alperen Akdemir doğa fotoğrafları çekmekten keyif aldığını belirterek: "Kütahya'mız ve Porsuk Barajı yaban hayatı çeşitliliği bakımından oldukça zengin. Burada birçok canlı türünü görüntüleme fırsatım oluyor. Daha önce görüntülerini kaydettiğim su samurlarının bu kez kur davranışları ile beslenmelerini görüntüledim. Bu benim için oldukça heyecan verici bir durum oldu." sözlerinde bulundu.

Su Samuru

Fotoğrafçı Alperen Akdemir, yaban hayatının korunması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal