Bunu Yapan İnsan Olamaz, Su Samuru Boynundan Vurularak Öldürüldü!

Muğla'da yaşanan olayda sahilde yürüyen vatandaşlar ölü su samurunu fark etti. Olay yerine gelen ekipler su samurunun tüfek ile vurulduğunu tespit etti.

02.11.2021-10:46 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-10:46)

Muğla'da meydana gelen olayda, dünya genelinde nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ve koruma altında bulunan su samuru boynundan vurulmuş bir şekilde bulundu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Denizde suya düşmüş düşmana bile ateş edilmez. Sen nasıl bir varlıksın ki bunu yapıyorsun" 

Fethiye'de sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar ölü su samurunu kıyıda gördü. Vatandaşların yetkili birimlere haber vermesi ile kısa bir süre içinde olay yerine gelen, Fethiye Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şefliği ekipleri, su samurunun boynundan tüfek ile vurulduğunu tespit etti. Su samurunun 1 veya 2 metrelik bir mesafeden vurularak öldüğünü öğrenen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin yaptığı sert açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; "Boynunun solundan vurulmuş. İncelemelerde ölümcül yaranın saçmalar sonucu açıldığını gördük. Olayın Fethiye körfezi içinde muhtemelen gece tekne ile balık avlayan şahıs tarafından gerçekleştiğini değerlendiriyorum. Su samurları sulak alanlar için gösterge türdür. Bulunduğu alanın kirlenmemiş veya az kirlenmiş bir sulak alan olduğunu gösterir. Geçmiş dönemlerde yapmış olduğumuz araştırmalarda Fethiye Akgöl’de yaklaşık 15 bireylik popülasyon tespit etmiştik. Akgöl’ün korunan sulak alan ilan edilmesi için DKMP ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Yine Fethiye içindeki doğal kanallar ve deniz kıyısında su samurlarının varlığını biliyoruz. Su samurları doğada balık, yengeç gibi sucul canlılar ile besleniyorlar" 

BALIK POPÜLASYONUNUN ARTMASI SU SAMURLARINA BAĞLI

Su samurlarının doğal denge için önemini vurgulayan Yasin İlemin balık popülasyonunun uzun vadede artmasının su samurlarına bağlı olduğunu söyleyerek sözlerini şu şekilde noktaladı; 'Sen nasıl bir varlıksın ki bunu yapıyorsun' diyerek tepki gösteren İlemin, "Denizlerimiz ve sulak alanlarımızın sürdürülebilir kullanımı çok önemli. İçinde bulunduğumuz iklim ve biyolojik çeşitlilik krizi bu hızla devam ederse çok yakın gelecekte denizlerde tüketebileceğimiz balık kalmayacak. Son olarak Fethiye halkına sesleniyorum. Su samurları bölgemiz için bir zenginlik. Bunlara zarar verenleri tespit ettiğinizde en kısa sürede ihbar edin. Denizde suya düşmüş olan düşmana bile ateş edilmez. Sen nasıl bir varlıksın ki bunu yapıyorsun ?" 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal