Kütahya’da 21 Basamaklı İlginç Kaya Görenleri Hayrete Düşürdü!

Kütahya’nın Emet İlçesine bağlı Yeniceköy sınırlarında olan 11 metre yüksekliğindeki ilginç kaya görenleri hayrete düşürdü.

05.07.2021-13:59 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-14:04) Kütahya’da 21 Basamaklı İlginç Kaya Görenleri Hayrete Düşürdü!

Kütahya’daki ilginç kaya görenlerin ilgisini çekiyor. Emet İlçesine bağlı Yeniceköy sınırlarında yer alan kayanın çok farklı özellikleri bulunuyor. Kayanın diğerlerinden ayrılan en önemli özelliği ise zaman içinde oluşan tırmanmaya elverişli oyukları. Kayayı görmek için gelen ziyaretçiler, tırmanış yeteneklerini konuşturarak eğlenceli zaman geçiriyorlar. 


TURİZME KAZANDIRILMASI EN BÜYÜK İSTEĞİM

Emet ilçe merkezinde ikamet ettiğini ve zamanı oldukça doğa gezisi yaptığını dile getiren İsmail Elmacı, kayanın bu halinin sağlam kalması üzerine koruma altına alınıp turizme kazandırılması gerektiğini bildirerek ‘İlçemize bağlı Yeniceköy sınırları içerisinde bulunan Karataş mevkiinde 11 metre yüksekliğinde ve 7 metre çapında bir kaya tespit ettim. İlginç olan bu kaya üzerine tırmanılması için basamakların yapılmış olması ve tarihi olması. Bu bölge ilçe merkezine ve köylere uzak arada bir yer. Etrafta kayalar çok. Ancak ortada bulunan ve üzerinde el işçiliği ile basamaklar yapıldığı belli olan bu kayanın araştırılması ve bölge turizmine kazandırılması en büyük isteğim. İnşallah kayanın bu hali sağlam kalır ve koruma altına alınarak turizme kazandırılır’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal