Kılıçdaroğlu'ndan Tepki Çekecek Hareket: Başbağlar Katliamı Paylaşımında PKK Diyemedi!

Türkiye, 28 yıl önce PKK'nın Başbağlar'da yaptığı alçak katliamda kaybettiği vatandaşlarını anıyor. Siyasiler sosyal medyadan açıklama yaparken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'PKK' diyememesi tepki çekti.

05.07.2021-13:54 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-13:54) Kılıçdaroğlu'ndan Tepki Çekecek Hareket: Başbağlar Katliamı Paylaşımında PKK Diyemedi!

Kent merkezine 220 kilometre uzaklıkta bulunan Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen eli kanlı PKK'lı teröristler, kadınları derede topladı ardından evleri yağmalayıp para, altın ve değerli olan tüm eşyaları çalarak tüm evleri ateşe verdi.

Bu alçak harekete karşı duran 5 kişiyi de evlerde ateşe vererek öldüren alçak teröristler, akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği de köy meydanında topladı.

Örgüt propagandasını uzun zaman yapan teröristler daha sonra bu insanları da kurşuna dizdi. Olayın ardından bölgede yapılan incelemeler esnasında yüzlerce boş kovan bulundu. 

Katliamın yıl dönümünde PKK'ya lanetler edilirken tepkiler dile getirilirken acılar hafiflemezken, siyasiler de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. 

KILIÇDAROĞLU 'PKK' DİYEMEDİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise terörü lanetlerken 'PKK' kelimesini kullanmaması tepkileri üzerine çekti. Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "28 yıl önce bugün Başbağlar'da terör örgütü mensupları tarafından alçakça katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmamasını diliyor ve terörü lanetliyorum!" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal