Kuruluş Osman Cebe kimdir? Gerçek adı nedir? Kuruluş Osman Cebe'yi kim oynuyor? Cemil Büyükdöğerli kimdir? Cemil Büyükdöğerli rol aldığı dizi ve filmler

ATV ekranlarının sevilen tarihi dizisi Kuruluş Osman'da bu hafta Osman Bey’in karşısına çıkan Cebe’nin tarihte kim olduğu merak edildi. Kuruluş Osman dizisinde Cebe rolünü canlandıran Cemil Büyükdöğerli’nin de kim olduğu ve hangi dizilerde yer aldığı araştırılmaya başlandı. Peki Kuruluş Osman Cebe tarihte kimdir? Cemil Büyükdöğerli kimdir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

25.05.2022-20:45 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-20:45) Kuruluş Osman Cebe kimdir? Gerçek adı nedir? Kuruluş Osman Cebe'yi kim oynuyor? Cemil Büyükdöğerli kimdir? Cemil Büyükdöğerli rol aldığı dizi ve filmler

ATV’de yayınlanan Kuruluş Osman dizisinde bu hafta Osman Bey’in karşısına çıkan Cebe’nin tarihteki yeri merak edildi. Tarihte Cengiz Han’ın en iyi komutanlarından birisi olan Cebe Osman Bey’i oldukça zorlamıştır. Osman Bey’in İnegöl’ü fethetmesinden sonra onu zorlayan isimlerden birisi olan Cebe rolünü Cemil Büyükdöğerli canlandırmaktadır.

Cebe’nin tarihteki yeri nedir?

Gösterdiği başarılar ile Cengiz Han’ın en iyi komutanlarından birisi olan Cebe 1211 yılında Jin hanedanlığına karşı yapılan savaşta büyük bir başarı sergilemiştir. 1218 yılında ise Karahitay devletini işgal etme ile görevlendirilen Cebe, Karahitay hükümdarı Kuçluk’u da öldürme emri almıştır. 1219 yılında ise Moğollar ve Harzemşahlar arasında çıkan savaşta büyük bir başarı sağlayan Cebe daha sonra Semerkand’a gelerek Cengiz Han’ın ana ordusuna katılmıştır. Cebe’nin Kalka Nehri Muharebesi sonunda Kıpkaç tarafından öldürüldüğü iddia edilse de nasıl öldüğü hala bilinmemektedir.

Kuruluş Osman Cebe kimdir

Cemil Büyükdöğerli kimdir?

24 Aralık 1980 tarihinde İstanbul’da doğan Cemil Büyükdöğerli, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünde okuduğu sırada Şahan Gökbakar ile tanışarak televizyon hayatına adım attı. 2005 yılında ilk kez ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’ ile ekranlara çıkan Büyükdöğerli daha sonra Gen filminde rol almıştır. Kavak Yelleri dizisinde de rol alan Büyükdöğerli ondan sonra TV8’de Bir İş İçin Lazım programının sunuculuğunu yapmıştır.

Elif Çolak
elifcolak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal