Kuru Öksürük Nasıl Gider?

Tüketilen besinler açlığımızı dindirmenin yanı sıra sağlığımız açısından birçok fayda sağlar. Meşe palamudu da sağlık açısından oldukça faydalı bir besindir. Peki, meşe palamudunun faydaları nelerdir? Meşe palamudu öksürüğe iyi gelir mi? Detaylar haberimizde…

27.10.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-11:44) Kuru Öksürük Nasıl Gider?

B vitamini bakımından zengin olan meşe palamudu kanserli hücrelere karşı kalkan oluşturmakta. Bunun yanı sıra kötü kolesterolün düşmesini sağlayarak, egzamaya karşı iyi geliyor. Özellikle kış aylarında yakalayan ve kişinin yaşamını dahi etkileyen kuru öksürüğe de iyi gelen meşe palamudunun faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

KANSERLİ HÜCRELERE KALKAN OLUŞTURUYOR

Meşe palamudu B vitamini yönünden oldukça zengin bir besindir. Metabolizma ve bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Ayrıca meşe palamudu kanserli hücrelere karşı kalkan oluşturuyor.

KÖTÜ KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYOR

Meşe palamudu doymamış yağ bakımından iyi bir besindir. Kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar. Kandaki glikoz seviyesini düzenleyebildiği için diyabete yol açan riskleri azaltır.

EGZAMAYA İYİ GELİYOR

Egzama rahatsızlıkları için meşe yapraklarını kabuklarıyla birlikte kaynatın. Ardından suyuyla birlikte egzama olan bölgeleri yıkayın. Kısa süre içerisinde egzamaya iyi geldiğini göreceksiniz.

KURU ÖKSÜRÜK İÇİN BİREBİR

Meşe palamudunu birçok farklı alanlarda kullanabilirsiniz. Örneğin kuru öksürük ya da boğaz iltihaplanması için kullanmak istiyorsanız kabuklarını kaynatıp içerisine bal ekledikten sonra tüketebilirsiniz.

İSHALİ KESİYOR

Sık ishale yakalanıyorsanız 1 yemek kaşığı meşe palamudu tozu tüketebilirsiniz. Böylelikle hem ishali engellemiş hem de bağırsak florasalarını dengelemiş olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal