Kuru Ciltliler Nasıl Makyaj Yapmalıdır?

Kuru ciltliler nasıl makyaj yapmalıdır? Kuru ciltlilere göre makyaj bakım önerileri nelerdir? Kuru ciltliler için doğru fontöten seçimi nedir?

01.03.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-10:47) Kuru Ciltliler Nasıl Makyaj Yapmalıdır?

Kuru bir cildiniz varsa makyaj rutininizde de dikkat etmeniz gereken önemli detaylar var. Gün içinde makyaj problemleri yaşıyorsanız ve makyajınız cildinize oturmuyorsa, bu yazımız tam size göre.

ÖNCELİKLE CİLDİ MAKYAJA HAZIRLAYIN

Bakımlarınıza dikkat edin makyaj öncesi her daim cildiniz temiz olmalıdır. Kuru bir  cildiniz varsa onu makyaja hazırlamanız oldukça önemlidir. Makyaj öncesinde cilde arınması için hızlı bir peeling uygulayabilir, yatıştırıcı bir maske de uygulayabilirsiniz. Cilt bakım aşamalarını atlamamalısınız. Ancak en önemlisi cildinizi derinlemesine nemlendirmeniz. Bu adım makyajın cilde daha iyi oturmasını ve bütünleşmesini sağlayacaktır.

BAZ UYGULAMALISINIZ

Her cilt tipine göre bir makyaj bazı mevcut. Eğer kuru bir cildiniz varsa nemlendirici ve doku eşitleyici bir baz seçerek fondötenin cilde daha iyi harmanlanmasını sağlayabilir, böylece parça parça görünen ve cilt dokusuna tutunan fondöten görünümünün önüne geçebilirsiniz. Ayrıca baz kullanmak makyajın kalıcılığını artırır ve daha kusursuz bir sonuç almanızı sağlar.

DOĞRU FONDÖTEN  SEÇİMİ 

Makyaj bazları gibi fondötenler de cilt tipiyle uyumlu seçilmelidir. Ancak yanlış anlaşılmasın, mat bitişli ya da kalıcı ürünlerden uzak durun demiyoruz. Yeni nesil formüllerle bazı makyaj klişeleri tarihe karışıyor. Dolayısıyla fondöteninizin kuru ciltlerle iyi anlaştığından ve nemlendirici özelliğe sahip olduğundan ve matlaştırıcı olmadığından emin olun. 

DOĞRU APLİKATÖRÜ SEÇMELİNİZ

Kuru ciltlerde doku bozuklukları olabilir, fondöten nemsiz cilde rahatça yedirilemeyebilir. Bu yüzden işinizi kolaylaştıracak aplikatörler seçin. Islatarak kullanılan makyaj süngerleri krem ürünlerini zorlamadan ve dokulara takılmadan uygulamak için biçilmiş kaftan. Hatta ıslak makyaj süngerleri pudralı ve cilde oturmamış makyaj görünümünü almak için de birebir.

KREM FORMÜLLER BU CİLT TİPİNE DAHA UYGUN

Cildiniz kuruysa krem formüller en yakın arkadaşınız olmalı. Pudra ürünler ciltteki yağı alır, daha kuru bir görünüme sebep olur ve doku eşitsizliklerini belli eder. Kontür, bronzlaştırıcı ve alıştığınız krem ürünlerden seçerek kuru cildinize destek olabilirsiniz.

AYDINLATICI KULLANIN

Mat ve kuru bir cildiniz mi var? Sağlıkla ışıldayan bir görünüm için aydınlatıcı kullanın. Likit aydınlatıcı yüzünüzün yüksek noktalarına uygulayarak hem yüz hatlarınızı ortaya çıkarabilir hem de nem efekti veren bir sonuç elde edebilirsiniz. Ürünü fondöteninizle karıştırarak da içten parlayan bir görünüm elde edebilirsiniz.

PUDRADAN UZAK DURUN!

Kuru ciltleri fondöten seçiminde mutlaka krem dokulu ürünleri seçmeli. Dolayısıyla makyajınızı sabitlemek için pudradan kaçınmalısınız. Makyajınızı sabitlemeye gerçekten ihtiyacınız varsa pudranızı çok iyi öğütülmüş, hafif yapılı ve nem veren formüllerden seçin ve gerekli alanlara minimum dozda uygulayın. Pişirme yani (baking) tekniğinden uzak durun. Bu teknik ciltteki tüm nemi ve yağı aldığı için kuru ciltlerde beklenen porselen etki yerine donuk kek görüntüsü (cakey) bir sonuç verebilir.

GÜN BOYU SPREY TAŞIYABİLİRSİNİZ

Kuru ciltler için bakım mistleri olmazsa olmazlardan. Özellikle pudra ürünler kullandıysanız, mistler makyajın cilde daha iyi oturmasını sağlar ve pudranın verdiği kuruluğu alır. Ayrıca bu ürün gün içinde kuruyan ciltleri tazelemek için de harika bir yardımcı. Matlaşan, neme ihtiyaç duyan ciltleri birkaç saatte bir mist uygulayarak şarj edebilir, kuruyup ciltten ayrışan makyajı toparlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal