Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Bakımlı biri olarak bilinmek için işe önce cilt görünümünden başlamak gerekli. Bunun için de cildinize uygun bakım önerilerine kulak vermeniz gerekir. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz cildinize düzenli olarak bakım yapmalısınız. İşte kuru ciltler için bakım önerileri...

17.07.2020-15:24 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:14) Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Kuru bir cilde sahip olan kadınlar ışıldayan bir görünüm elde etmenin, makyajın kalıcı olabilmesini sağlamanın yetenek gerektiren bir iş olduğunu bilirler. Özellikle de bu kalıcılığı sağlamanın anlık değil de düzenli bir bakım sayesinde elde edilebileceğinin farkındadırlar.

CİLT GÜZELLİĞİ İÇİN BUNLARI YAPIN

NEMLENDİRİN

Cildi nemlendirmenin önemi anlatmakla bitmez. İyi bir nemlendirici kullanarak cildin nemli kalmasını sağlamak kuru ciltler için en önemli güzellik sırlarından biridir. Eğer kuru, pul pul bir cilde nemlendirici uyguluyorsanız, doğal güzelliğinizi artırmanıza yardımcı oluyorsunuz demektir. Makyajdan önce cildinizi nemlendirin.

KURU CİLTLER İÇİN YAPILMIŞ ÜRÜNLERİ TERCİH EDİN

Kullandığınız tüm cilt bakımı ve güzellik ürünlerinin kuru ciltler için özel yapılmış olmalarına özen göstererek satın almalısınız. Aksi takdirde ürünün kuru bölgeleri öne çıkarması riskini göze almış olursunuz. Bu yüzden makyajınızın taze ve belirgin görünmesi için kremsi ya da likit fondöten, allık ve hatta göz farı ve eyeliner kullanabilirsiniz.

DAYANIKLI ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Makyajınızın tüm gün taze kalmasını istiyorsunuz, bu yüzden dayanıklı makyaj malzemelerini seçmeniz oldukça normaldir. Ama kuru ciltler söz konusuysa uzun süreli dayanıklı olan makyaj malzemeleri cildi kurutur. Bu yüzden uzun soluklu sonuçlar için kalıcı ürünleri kullanmayın.

ÖLÜ DERİLERİ TEMİZLEYİN

Cildi nemli tutmanın yanı sıra ölü derilerin nazikçe temizlenmesi de cildin pürüzsüz bir görünümüne kavuşmasının ve aynı zamanda makyajınızın kalıcı olabilmesinin anahtarlarından birisidir. Ölü derileri, cilt tipinize göre haftada bir ya da iki haftada bir temizlemek, pul pul görünümünü önlemeye yardımcı olacaktır. Bu işlem aynı zamanda makyajınızın yüzünüzde yapay bir şekilde durması yerine cildinize nüfuz etmesine imkanı sağlar.

TAHRİŞ EDİCİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Cildi tahriş eden maddelerden uzak durmak kulağa basit geliyor; ancak kimi zaman kullandığımız güzellik ürünlerinin yapısında bulunan tahriş edici ürünlerin farkında bile olamıyoruz. Sülfat ve sabun yaygınlıkla bilinen tahriş edici ürünlerdendir. Ancak mentol, alkol, nane ve okaliptüsün de kuru ciltleri tahriş ettiği bilinmektedir. Yeni güzellik ürünlerine yatırım yapmadan önce etiketleri okumayı unutmayın. 

HAFİFÇE VURUN

Kuru cilt üzerine fondöten, kapatıcı, allık ya da ruj uygularken en iyi yöntemin hafifçe vurmak olduğunu daha önce duymuş muydunuz? Bu ürünleri uygularken hafifçe vurma hareketini uygularsanız, ürünün eriyerek ince çizgilere ya da kırışıklıklara dolmasını engellemiş olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal