13.03.2024-13:42 (Son Güncelleme:13.03.2024-13:42)


1

Kurtlar Vadisi'nde Selvi Çakır rolünde oynayan ve Muhteşem Yüzyıl'da Şehzade Mustafa'nın cariyesini canlandıran güzel oyuncu Fatma Büşra Ayaydın oyunculuğu bırakarak maneviyata yöneldi.



2

26 yaşındaki oyuncu Fatma Büşra Ayaydın o süreci herkesi duygu dolu anlar yaşattı.



3

Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Çakır'ın kızı Selvi karakteriyle hafızalara kazınan ve sonrasında Muhteşem Yüzyıl ile izleyici karşısına çıkan 26 yaşındaki oyuncu Fatma Büşra Ayaydın maneviyata yönelerek tesettüre girdi.



4

Katıldığı bir programda kapanma sürecine girmeden namaz kıldığını ifade eden Büşra Ayaydın "Tesettüre girmeden 2-3 yıl önce namaz kılmaya başlamıştım.



5

Oyunculuk yaparken namaz kılıyordum. Hatta son oynadığım dizide bazı oyuncular bunu duyup bana 'Oyunculuk yapıyorsun namaz ne alaka! Niye bir tarafı seçmiyorsun'' demişti'' ifadelerini kullandı.



6

21 yaşında tesettüre girme kararı aldığını ifade eden genç oyuncu, ''O kişilerin sözleri benim yüzüme tokat gibi çarptı. Kendi kendime 'Ben ne yapıyorum' dedim. Bu tür durumlarda gri yoktur. Ya siyahı ya da beyazı seçmeniz gerekiyor. Arafta kaldığımı o an fark edip tesettüre girdim'' ifadelerini kaydetti. Açık olduğu dönemlerde dışarı çıktığında tesettürlülere özendiğini söyleyen Ayaydın, "Hep Allah'ım bana da nasip et ama senin rızana uygun olacak şekilde nasip et derdim" dedi.



7

Bir film için camide çekim yaptıklarını ve orada çok etkilendiğini anlatan oyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Dış görünüşüne bakıldığına 'namaz kılmıyordur' dediğimi insanların vakit namazında camiye koştuğunu gördüm. O bana çok farklı bir şey kattı. Ben de o insanlar gibi neden camiye girerek vakit namazımı neden kılamıyorum? dediğimde aldığım cevaplar hep 'sen oyuncusun' oldu. Aslında engelleri kendi kendime koyuyorum." Verdiği bu karar sonrası oyunculuğu da bırakan Ayaydın, şimdilerde kendine özel bir giyim markası kurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr