13.03.2024-13:02 (Son Güncelleme:13.03.2024-16:32)


1

Bir zamanlara damga vuran Adını Feriha Koydum dizisindeki Ceyda karakteriyle hafızalara kazınan Ceyda Ateş, iş insanı Buğra Toplusoy ile evlendikten sonra Türkiye'den ayrılarak Amerika'da yaşamaya başlamıştı.



2

Ünlü oyuncu Amerika'daki yaşamında Türk kültürüne sahip çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün iftar menüsü yapan Ateş, Amerikalı komşularına da Türk yemeklerini tanıtıyor.



3

Geçtiğimiz gün takipçileriyle hazırladığı iftar menüsünü paylaşan Ceyda Ateş, "Komşularımıza Türk yemekleri dağıtıyoruz.



4

Yan komşumuz Brezilyalı, tüm Türk yemeklerinin tadına fazlasıyla bakıyor. Yemek yapıyorum, onların da çok sevdiğini bildiğim için gönderiyorum" dedi.



5

Amerika'daki hayatından konuşan Ateş, Türkçeyi ve Türk kültürünü çok sevdiğini, kızının Türkçe konuşuyor olmasını çok önemsediğini söyledi. Amerika ve Türkiye'nin sağlık sistemini de kıyaslayan oyuncu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.



6

Ateş ve Toplusoy çifti, 3 yaşındaki kızları Talia'nın Türkçe konuşmasına çok önem verdiklerini belirtti ve "Talia her iki dili de kullanıyor. Onunla hiç İngilizce konuşmadık. Bize İngilizce bir şeyler söylediğinde, biz bilmiyoruz dediğimizde Türkçesini çeviriyor. Türk olduğumuz için gurur duyuyoruz. Dilini bilmeyen kültürünü bilmez. Türkçe çok önemli bir dil. Yurt dışında yaşayan Türkler çocuklarına çok iyi Türkçe öğretmeli." şeklinde konuştu.



7

3 yıl önce kızını dünyaya getirirken Amerika'da yaşadığı sorunlara değinen Ceyda Ateş, Amerikalı doktorların hastalarıyla kurduğu mesafeden şikayetçiydi. Ateş, "Türkiye'de özel hastanelerde gerçekten özel hizmet alıyorsunuz. Türkiye'deki özel hastaneler lüks otel gibi. Devlet hastanesinde doğum yapsanız da Amerika'dakinden çok daha özel bir hizmet alıyorsunuz. Amerika'da ben özel bir hastanede doğum yaptım. Ama özel demeye bin şahit lazımdı. O kadar yalın, o kadar düz ki... Kıyaslamak ya da yanlış bir şey söylemek istemiyorum ama durum böyle... Kadın doğum doktorum bizim arkadaşımız olmasına, hatta sık sık yemeklerde bir araya geliyor olmamıza rağmen kendisini direkt arayamıyordum, ofisini arayıp ulaşabiliyordum ona. Bende cep telefonu bile yoktu. Bir şey olursa "Ofisimi ara" diyordu. 7-24 açık olduğu için hastane acil bir durumda doktora ancak onlar ulaşıyordu. Doktor doğumumu yaptırdı... Sonra "Beni ne zaman görecek doktorum?" diye sordum, "10 gün sonra" diye cevap verdiler. Türkiye'de doğum yaptığınızda doktor başınıza geliyor, konuşuyor, sohbet ediyor sizinle. Burada o mesafeyi aşmak, samimiyet kurmak istemiyorlar sanırım. Türkiye'de aldığın hizmet, konfor buradan çok çok daha iyi." sözleriyle sitem etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr