Kurban Bayramı'nda tatil bölgelerine gitmeyi tercih eden vatandaşlar kendilerini yollara attı! Otoyollar yaşanan yoğunluk sebebiyle durma noktasına geldi!

Kurban Bayramı'nda tatil bölgelerine gitmeyi tercih eden vatandaşlar Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerine tercih ederken beraberinde kara yollarında ise trafik yoğunluğu oluştu. Hatta bazı Otoyollar durma noktasına geldi.

08.07.2022-16:49 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-16:49) Kurban Bayramı'nda tatil bölgelerine gitmeyi tercih eden vatandaşlar kendilerini yollara attı! Otoyollar yaşanan yoğunluk sebebiyle durma noktasına geldi!

Kurban Bayramına az bir süre kala yurtta bayram koşuşturması tüm hızıyla sürüyor. Bayramın 9 gün sürecek olmasıyla beraber vatandaşlar memleketlerine veya tatil bölgelerine akın etti.  Kurban Bayramı'nda tatil bölgelerine gitmeyi tercih eden vatandaşlar Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerine tercih ederken beraberinde kara yollarında ise trafik yoğunluğu oluştu. Hatta bazı Otoyollar durma noktasına geldi.

5 kilometre araç kuyruğu

Bayramda bir yerlere kaçmak isteyen ve kendilerini yollara attı. İstanbul yönünden gelenler, Menteşe ilçe merkezi girişinde yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğuna sebep olduğu görüldü.

5 kilometre araç kuyruğu

Doluluk oranı yüzde 90

Muğla genelindeki turistik tesislerde doluluk oranın yüzde 90'a ulaştığı öğrenildi. Yakın illerden gelen yerli turistlerin ise günübirlik tatil tercih ettiği belirtildi. Aydın-Muğla kara yolundaki uygulama noktasında polis ve jandarma trafik ekipleri, sürücüler ile yolculara broşür dağıtırken, Genel Bilgi Taraması (GBT) da yapıldı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal