Kurban bayramı büyükbaş, küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? 2022 kubanlık hisse fiyatları

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Az bir süre kalan Kurban Bayramı için şimdiden kurbanlık fiyatları araştırılmaktadır. Bazı kişiler ise şimdiden kurbanlıklarını aldılar. 2022 kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları. İşte ayrıntılar.

11.05.2022-19:44 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-19:44) Kurban bayramı büyükbaş, küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? 2022 kubanlık hisse fiyatları

Kurban Bayramına az bir zaman kala kurban pazarında hareketlilik başladı. İslam dininin bir ibadeti olan Kurban kesmek için Müslümanlar şimdiden kurban fiyatlarını araştırmaya başladı. Bazı yerlerde kurban satışlarına da başlanıldı.

Kurban fiyatları 2022 ne kadar?

Büyükbaş kurbanlık fiyatları 2022 yılı 60-70 bin TL arası küçükbaş hayvan fiyatları ise 3-4 bin TL arası olacağı düşünülmektedir. Et fiyatlarında ki artış kurban fiyatlarını da etkilemektedir. İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu. Kırmızı ette yaşanılan artıştan dolayı tüketimde gerçekleşen düşüşten piyasada denge sağlandığı ve yem ücretlerinin artmasıyla da üreticiler yaz sonu anaç hayvanları kesime gönderdiklerini açıkladı.

büyükbaş küçükbaş fiyatlar 2022

Osman Civil, Kurban Bayramı için geçen sene 25-30 bin TL olan büyükbaş hayvan ve 1.800 TL olan küçükbaş hayvanlar için 2022 yılı için bu fiyatlarda ki artışı şu sözlerle dile getirdi: 'Ekonomik nedenlerden dolayı bu yıl kurbanlık taleplerinde azalışın olacağını düşünmekteyiz. İşetmelerde kesime gidecek bir sürü hayvan var. Talep karşılanıyor fakat Eylül ayından itibaren anaç hayvanların kesimi gerçekleşecek. Küçükbaş kurbanlık fiyatları 3-4 bin TL, büyükbaş kurbanlık fiyatları ise 60-70 bin TL olur. 

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal