Kuralla uymayan araç sahiplerine ceza yağdı!

Kış aylarında artan kazaların önüne geçilmesi amacıyla uygulanan kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği kontrollerinde kuralları uymadıkları tespit edilen kişilere ceza kesiliyor. Lastik dişlerini tek tek ölçen ekipler yönetmeliğe uymayan araç sahiplerine para cezası veriyor.

14.12.2022-15:01 - (Son Güncelleme: 14.12.2022-16:44) Kuralla uymayan araç sahiplerine ceza yağdı!

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Deneteme Şubesi ekipleri tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren kış lastiği denetimleri başladı. Lastik dişlerinin tek tek ölçüldüğü kontrollerde lastik yönetmeliğine uymayan araç sürücülerine bin 152 TL para cezası kesiliyor.


Kış lastiği takmayan araca yüklü ceza var

Olası kazaların azaltılması, can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla kent genelinde trafik denetimi yapan ekipler, ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği denetimlerini özellikle ticari araçların yoğun olduğu sabah saatlerinde gerçekleştiriyor. Günün ilk ışıklarıyla denetimlere başlayan ekipler işçi, okul servisleri, kamyon ve diğer ticari araçların yoğun olduğu bölgelerde kurallara uymayan sürücülere para cezası veriyor.

Bin 152 TL para cezası var

Polis ekiplerinin denetim uygulamasında kış lastiğinin yanı sıra ehliyet, ruhsat ve yetki bölgeleri kontrol ediliyor. Araca göre değişen kış lastiği ölçüleri ekipler tarafından titizlikle kontrol ediliyor. Kontrollerde kış lastiği derinliği kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm'den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm'den az olan araçlara bin 152 TL para cezası veriliyor. Ekipler,  Araç sahiplerine yönetmeliğe uyarak lastik takmaları için mühlet veriliyor.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal