6’lı masa liderinin yüklü miktarda döviz aldığı iddiası! Kendisi açıklamazsa ben açıklarım

CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen tarafından gündemi sarsan bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre ‘128 milyar dolar nerede’ tartışmasının yapıldığı dönemde şuan 6’lı masa liderlerinden biri olan kişi, eski milletvekili olan bir işadamından döviz aldı.

13.12.2022-12:35 - (Son Güncelleme: 13.12.2022-15:14) 6’lı masa liderinin yüklü miktarda döviz aldığı iddiası! Kendisi açıklamazsa ben açıklarım

CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Türkiye gündemine bomba düşen bir iddiada bulundu. Sevigen, 6’lı masa liderlerinden birinin, ülkenin en çok paraya ihtiyaç duyduğu dönemde eski bir milletvekili aracılığıyla Türk lirasını dolara çevirdiğini ve bunu bir defa daha tekrar ettiğini açıkladı.

Erdoğan döviz bozdurun dedi parti lideri döviz aldı

Ortaya attığı iddialar doğrultusunda Sabah gazetesine konuşan CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP’nin başlattığı ‘128 Milyar dolar nerede?’ tartışmasının yapıldığı dönemde Türkiye’nin Türk lirasına en çok ihtiyacı olduğu dönemde 6’lı masa liderlerinden birinin Türk lirasını 2 defa, iş adamı olan eski bir milletvekili aracığıyla dolara çevirdiğini söyledi. Sevigen, "Bir hafta sonra kendileri açıklamazsa ben açıklayacağım. Eski bir milletvekiline gönderiyor. Özel korumasını. O dönem araları iyiydi. Arıyor, 'sana bir arkadaşımla Türk lirası gönderiyorum, bunu dolara çevirir misin?' diyor. O da gönderiyor. Bir kere daha gönderiyor. Bu ülkenin en çok paraya ihtiyacı olduğu dönemde. Kendisi de biliyordur, şuan uyuyamıyordur.

‘Siyasetçinin desturu ülkesi olmalı’

6'lı masa üyelerinin birinin genel başkan yardımcısı, 'bizi şaibede bıraktın, kim o söyle' dedi. Ben de dedim, 'Genel başkanlar düşünsün, sizi ne şaibede bırakacağım.' Vicdanı varsa, düşünüyordur. Türkiye'nin o kadar paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde 6'lı masa liderleri içerisinden bir tanesi döviz alımı yaptı. Sen bir siyasetçisin kardeşim, kendini düşünüyor. Bir siyasetçinin desturu, ülkem, partim ve ben olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Döviz alan lider kim?

Sevigen, ülkenin Türk lirasına en çok ihtiyaç duyduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘döviz bozdurun’ çağrısında bulunduğu ve dar gelirli ailelerin bile döviz bozdurduğu dönemde şuan 6’lı masa liderlerinden birinin döviz aldığını söyledi. Sevigen, "Ülkenin ihtiyacının olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanının 'döviz bozdurun' çağrısını yaptığı bir dönemde, fakirin fukaranın parasını bozdurduğu bir dönemde bir genel başkan çıkıyor, koruma müdürüyle çanta gönderip döviz alır mı? Ben hırsızlık yaptığını ima etmiyorum. Vicdanlı bir siyaset adamı ülkenin bu kadar zor durumda olduğu bir dönemde, ülke benim umurumda değil diyor. Önce kendini düşünen biri ülkeyi nasıl yönetecek? İçlerinden bir tanesi hepimizi şaibe altında bırakıyorsun demedi. Çıkıp kendisi açıklasın. Bu ülkeyi kime emanet edeceğini bu millet bilsin." dedi. Merak edilen lider hakkında detay da veren Sevigen, “Sana bana göre çok yüksek bir miktar. 6'lı masada bir genel başkan. Tarihini de söyleyeyim, 1 Temmuz 2020'de... O zaman da dolar 6.80 TL" şeklinde konuştu.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal