Künefe Nasıl Yapılır? Evde Künefe Tarifi

MasterChef 2020’de yarışmacılardan künefe yapılmasının üzerine, birçok kişi künefenin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Peki künefe nasıl yapılır? Künefede hangi peynir kullanılır? Künefe tarifi…

10.11.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-13:46) Künefe Nasıl Yapılır? Evde Künefe Tarifi

 

Enfes tatlılarımızdan biri olan künefeyi evde yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Künefenin birkaç püf noktasını bildikten sonra, gerisini kolayca halletmeniz mümkün. Künefe nasıl yapılır sorusunun cevabı tüm detayıyla haberimizde… İşte künefe tarifi!

MALZEMELER

500 gr yaş kadayıf

250 gr künefelik peynir veya tuzsuz dil peyniri

100 g margarin veya tereyağı

1 tatlı kaşığı pekmez

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Bir kaç damla limon suyu

Üstü için biraz yeşil fıstık

YAPILIŞI

Önce şerbet yapımıyla başlıyoruz. Şerbet için 2,5 su bardağı suyun içine 2 su bardağı toz şeker koyup, karıştırarak kaynatın. Ardından içine karıştırarak, birkaç damla limon sıkıp ocaktan alın. Keyfinize göre şeker su oranını yapın.

Şebeti yaptıktan sonra kadayıfı yapmaya başlamalısınız. Önce 400 gram kadayıfı ince biçimde kesin ve karıştırma kabına koyun. Kadayıfın üstüne tereyağı dökün ve olabildiğince eşit şekilde her yerine gezdirin ve güzelce karıştırın. Sonrasında kullanacağınız tavayı iyice yağlayın. Oda sıcaklığında yumuşamaya bıraktığınız tereyağıyla tavanın tabanını yağladıktan sonra kadayıfları tavaya eşit biçimde yayın. Hazırladığınız kadayıfların yarısını tavaya eşit miktarda yayınca üstüne bastırın ve sıkışmasını sağlayın. Peynirinizi koyunca üstüne geri kalan kadayıfı yayın tavanızı tamamlayın. Ayrıca üstüne sürekli bastırıp, kabarmasını önleyin.

KÜNEFEDE HANGİ PEYNİR KULLANILIR?

Künefe yaparken Hatay'ın özel peyniri tercih edilir. Ancak elinizde hatay peyniri yoksa tuzsuz peynir de tercih edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal