Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Hakem Açıklamaları Hakkında Yeni Karar!

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bugün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısının ardından son dönemde gündemi meşgul eden hakem tartışmaları ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24.11.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-17:16) Kulüpler Birliği Vakfı'ndan Hakem Açıklamaları Hakkında Yeni Karar!

Kulüpler Birliği Vakfı, bugün Spor Toto Süper Lig'de son dönemde yaşanan hakem tartışmalarını konu aldığı bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantının ardından çıkacak olan sonuç merak içerisinde beklenirken, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yaptığı açıklamalarla alınan kararları açıkladı.

AHMET AĞAOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR!

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gerçekleştirilen toplantının ardından yapmış olduğu açıklamalarda ;

BAZI KULÜPLER KATILAMADI

Genişletilmiş Kulüpler Birliği toplantısıydı. Bazı kulüpler mazeretlerinden dolayı katılamadı. Birinci gündem maddemiz naklen yayın ihalesiydi. Onunla alakalı olarak kulüpler bilgilendirildi. Yol haritası belirlendi.

MHK'NIN BELİRLENMESİ İLE İLGİLİ OLARAK...

Yeni MHK'nın oluşmasında 4 büyük kulübün isimleri belirlediği yönünde. Ne kurulun ne de MHK'nın belirlenmesinde Kulüpler Birliği'nin ve 4 büyük kulübün hiçbir dahli olmamıştır. Yeni MHK Başkanının atanmasından yarım saat öncesi TFF başkanı Nihat Özdemir atanmayı bana bildirdiler. Henüz kulüp başkanlarına bunu aktaramadan TFF'nin atanması internet sitesinde açıklandı. Toplantıdan çıktıktan sonra da bunu açıkladım.

6 MAÇ BOYUNCA HAKEM KONUŞULMAYACAK

Toplantıya katılan 14 kulüp başkanı en azından ligin ilk yarısının sonuna kadar önümüzdeki 6 haftalık süreç içerisinde kulüp başkanları ve yöneticileri olarak hiçbir şeiklde hakemlerle ilgili bir açıklama yapılmaması konusunda fikir irliğini varıldı. Centilmenlik anlaşması kullanılması ifade edildi. 14 kulüp vardı. Diğer kulüplerle konuşmadık. Katılanlar kendilerinin ve yöneticilerinin MHK ile birlikte yaptığımız çalışmaların selameti açısından o sürece zarar vermemek için hakemlerin moral ve motivasyonlarını etkilememek adına, ilk yarının sonuna kadar 6 maç bitinciye kadar hakemlerle ilgili hiçbir görüş ve beyanda bulunmayacaktır. Bu da toplum tarafından olumlu karşılanacağıktır.

TEKRARDAN GELİR KONUSUNDA GÖRÜŞECEĞİZ

Takımların giderlerinin önemli bir bölümü yabancı para bilimiyle yapılıyor. Kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sezon başında kulüplere 300 milyon Lira'lık ek kaynak yaratma sözü vardı. Özellikle Anadolu kulüpleri ciddi ekonomik sıkışıklık içerisindeler. Nihat Özdemir'den bunu kulüplere eşit olarak vermesini isteyeceğiz. Bunu tekrar talep edeceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal