Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF başkanlığı için önümüzdeki günlerde bir toplantı daha yapacaklarını açıkladı

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yapılan son toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı hakkında görüşüldüğünü, tekrar bir değerlendirme yapılmasını uygun gördüklerini söyledi.

08.06.2022-10:18 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-11:09)

Türkiye Futbol Federasyonu’nda 16 Haziran Perşembe günü yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde gündem bir hayli yoğun bir şekilde devam ediyor.

Başkan adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi dışında yeni bir adayın çıkıp çıkmayacağı merak edilen Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi öncesinde süreç merak içerisinde bekleniyor.

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Maslak’ta yapılan Kulüpler Birliği toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Ağaoğlu, yaptığı açıklamalarda ;

'Adaylık için resmi başvuru 9 Haziran'da sona erecek'

Sizlerin de bildiği gibi adayların resmi başvuru süresi 9 Haziran Perşembe günü saat 17.00'de sona eriyor. Dolayısıyla 48 saatten fazla bir sürecin olduğu, süreç içerisinde başka adayların da çıkabileceği ihtimali göz önünde bulunduruyoruz ve takip eden cuma günü bir araya gelerek kesinleşmiş aday ya da adaylar üzerinden tekrar bir değerlendirme yapmayı daha uygun gördük.


'TFF başkalığı Türk futbolu için çok önemli'

Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta içerisinde herhalde birkaç defa daha bir araya geleceğiz. Son gelişmeleri değerlendirip, o doğrultuda kararlar alacağız veya kulüp başkanları kendi iradeleri doğrultusunda hareket edecekler.
Bazı kulüplerimizin ve başkanlarımızın farklı görüşleri var. Herkesin düşüncesine saygılıyız. Netice itibarıyla TFF futbolun amir kurumudur, futbolu yöneten, yürüten kurumdur. Özellikle son 2-3 yıl içerisinde yaşadığımız sorunları göz önüne aldığımızda, bir daha buna benzer problemler yaşamamak adına başkanlarımızın tamamı büyük hassasiyet gösteriyor. Değişik fikirler, değişik düşünceler var.

'Bütün sıkıntılar benim başkanlık sürecimde oldu'

Bir yıla yakın süredir görev yapıyorum ama neredeyse son 10 yılda karşılaştığımız bütün sıkıntıların hepsinin toplamıyla benim başkanlık sürecimde yüzleştik. Bu da ne kadar şanslı ya da şansız bir insan olduğumun en açık göstergesi. Gelirlerin düşmesi burada en önemli faktör. Bunun ötesinde TFF Başkanının istifa etmesi, ondan önce yaşanan MHK ile alakalı sıkıntılar ve bugün gelmiş olduğumuz nokta. Tecrübe açısından baktığımız zaman herhalde son 10 yıl içerisinde pandemi hariç başka böyle bir süreç hatırlamıyorum.

'İlerleyen günlerde bir toplantı daha olacak'

Kulüp başkanlarımızın bu konuda son derece hassas davranması da zaten bu sürecin bir gereği olarak ortaya çıkıyor. Tahmin ediyorum cuma günü ya da hafta sonu sizlerle beraber yine burada yüz yüze geleceğiz.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal