Odunpazarı Modern Müzesi 2 Ayda 50 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Eskişehir’de iş insanı Erol Tabanca'nın dünyaca ünlü Japon mimar Kengo Kuma’ya yaptırdığı Odunpazarı Modern Müze’sini (OMM) 2 ayda 50 bin kişi ziyaret etti.

13.11.2019-14:24 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-14:05)

Geçtiğimiz aylarda, Eskişehir’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan tarihi Odunpazarı Evleri'nin bulunduğu bölgede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Odunpazarı Modern Müze’si açıldı. İş insanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın koleksiyonundan eserlerin yer aldığı ‘Vuslat’ sergisini, 2 ayda 50 bin kişi gezdi.

Ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates'in (KKAA) tasarladığı müzede, Osmanlı kubbeleri ve geleneksel Japon mimarisinden esinlenilmiş olduğu görülmektedir. 4 bin 500 metrekare olduğu bilinen müzedeki ilk koleksiyon sergisinde, Nejad Melih Devrim, Jaume Plensa, Fahrelnissa Zeid, Marc Quinn, Canan Tolon, İnci Eviner, Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Julian Opie ve Gülsün Karamustafa’nın da arasında bulunduğu yerli ve yabancı 65 sanatçının eserleri yer alıyor.

SİBİRYA ÇAMI İLE YAPILDI

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği müzeyi, 2 ayda yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten OMM İletişim Direktörü Bengü Kırkız Ergüven, “Müzenin mimari tasarımı ünlü Japon mimarlık ofisi olan Kengo Kuma and Associates tarafından yapıldı. Kengo Kuma dünyanın en önemli ilk beş mimarı arasında gösteriliyor. Aynı zamanda Japonya’da gerçekleştirilecek 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda, Olimpiyat Stadı'nın tasarımı da Kengo Kuma tarafından yapıldı. Tabi bu durum, OMM’un özellikle yurt dışından ziyaretçilerin ilgisini çekmesine sebep oldu. Hem farklı ülkelerden hem de farklı şehirlerden çok güzel bir ilgi görüyoruz. Hava şartlarına dayanıklı olabilmesi için müzede, Sibirya çamı kullanıldı. Binanın dış cephesinde ise ağırlıklı olarak ahşap kullanıldı. İkinci ayını tamamladığımız müzeyi bugüne kadar yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etti” dedi.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal