Türk Balet Fransa’da Eğitim Verecek

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) eski baş baletlerinden Bahri Gürcan, Fransa'daki genç yeteneklere eğitim verecek.

13.11.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-13:48)

Ankara Devlet Opera ve Balesinin (ADOB) eski baş baleti Bahri Gürcan, Fransa'nın önemli bale topluluklarından La Junior Company'nin sanat yönetmeni François Mauduit'ten, genç balerin ve baletlere yönelik hazırlanan programa katılması için davet aldığını söyledi.

18-22 Kasım'da gerçekleştirilmesi planlanan "master class" programının dansçılar için çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Bahri Gürcan, programın Toulouse kentindeki La Junior Company'de yapılacağını kaydetti.

Gürcan, "Balet olarak dünyanın dört bir yanında dans ettim. Şimdi de hoca olarak ülkemi yurt dışında temsil etmek benim için çok büyük anlam taşıyor." diyerek heyecanını dile getirdi.

"ÇOCUK YAŞTA BALE, ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR"

Özel bale topluluklarının kurulması gerektiğine dikkat çeken Gürcan, "Bale ve klasik sanatlar kendimizi ifade etmenin belki de en iyi yolu, çünkü evrensel bir dile sahipler. Çocuk yaşta başlanan bale eğitimi, her şeyden önce özgüveni artırıyor. Bale salonundaki estetik ve disiplin, öğrencilerin bütün hayatına yansıyor. Sonrasında yetenekleri ve fiziksel yapıları müsaitse bu sanat dalına yönelebilirler. Tabii ki bu süreçte çocukların bale eğitimini kimden aldığı da önem taşıyor." şeklinde konuştu.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal