Mısır'da Bulunan 2 Bin 500 Yıllık Lahit Heyecan Yarattı

Mısır'da bir inşaat alanında bulunan 2 bin 500 senelik lahit bilim dünyasında heyecan yarattı. Lahitin Büyük İskender'e ait olduğu iddiaları ise bilim adamları tarafından doğrulanmadı.

20.07.2018-14:19 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-14:12) Mısır'da Bulunan 2 Bin 500 Yıllık Lahit Heyecan Yarattı

Mısır'ın İskenderiye şehrinde keşfedilen ve Büyük İskender'e ait olabileceği öne sürülen yaklaşık 2 bin 500 senelik lahit açıldı. Birçok spekülasyona konu olan ve lanetli olduğu dahi düşünlen lahidin içinden çıkanlara kimse inanamadı.

2500 YILLIK LAHİT SONUNDA AÇILDI

Mısır Antik Eserler Bakanlığı, bu ayın başında, siyah granitten imal edilmiş olan bir lahidin, inşaat çalışmaları esnasında İskenderiye şehrinde bulunduğunu açıklamıştı. 30 ton ağırlığındaki, 2 metre yükselikliğinde ve 3 metre uzunluğundaki lahit yerin beş metre altında bulundu. Arkeologlar, ejiptologlar ve antropologlardan meydana gelen bir ekibin ortak çalışmasıyla yaklaşık 2500 senelik lahit sonunda açıldı.

TABUTTAN 3 MUMYA ÇIKARILDI

Bilim adamları, daha önce Büyük İskender'in kalıntılarını taşıdığı zannedilen tabuttan dekompozisyona uğramış 3 adet mumya çıkardı. Lahidin bir tarafında meydana gelen çatlak sebebiyle kanalizasyon suyuyla dolmuş olduğunu bildiren araştırmacılar, bu vaziyetin mumyalara hasar vermiş olabileceğini kaydetti.

BİLİM İNSANLARI, ROMA KRALİYET AİLESİNE AİT OLMADIĞINI AÇIKLADI

Bilim adamları bulunan üç mumyanın da, daha önce düşünüldüğü gibi Ptolemy (Tolemi) veya Roma Kraliyet Ailesi'ne ait olmadığını duyurdu. Bu sonuca dayanak olarak, lahitte yatanların adlarına ait resim, sembol veya yazı gibi hiçbir sembol olmaması gösterildi. Bilim adamları, aynı zamanda tabutta yer alan kişilere ait gümüş yada altın maske, tılsım, yazıt ve heykel gibi eşyalarının olmamasının da, onların yüksek sınıfa ait kişiler olmadığını gösterdiğini kaydetti.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal