Eyüp'e Film Platosu Kurulacak

İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile alınan karar çerçevesinde 3. Havalimanı ile Şile arasında kalan 3 köye film platosu kurulacak.

12.07.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-10:51) Eyüp'e Film Platosu Kurulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliği ile 3. Havalimanı ile Şile arasında olan 3 köy Türkiye'nin Hollywood'u olmaya aday olacak. Yeni plana göre Karadeniz kıyısında bulunan Ağaçlı, Çiftalan ve Odayeri köyleri film platosu olacak.

TEKLİF EYÜP BELEDİYESİNDEN GELDİ

Eyüp Belediyesi tarafından gerçekleştirilen teklif, İBB Meclisinde konuşuldu. Plan değişikliği teklifinin açıklama raporunda şöyle denildi:

"İstanbul'un tanıtımında potansiyel olduğu tespit edilen film sektörünün, geçmişte olduğu gibi, gelecekte de Eyüp'te yaşatılmasını hedefleyen planlama yaklaşımı ile film sektörünün isteklerine yanıt verebilecek biçimde imar planlarına ait plan notlarında değişikliğe gidilmiştir."

TEKLİF OY ÇOKLUĞUYLA İBB MECLİSİ'NDEN GEÇTİ

Habertürk'ün aktardığına göre, eklenmesi talep edilen plan notunda ise şöyle yazıyor:

"Alakalı kurumlardan görüş alınmak şartı ile, başkanlık tarafından verilecek izinle film platosu kurulabilir. Kapalı stüdyo yapılması durumunda, planda açıklanan fonksiyona ait yapılaşma şartları aşılamaz."

Teklif ise Meclis tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal