'Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkarlar' İstanbul Modern’de Buluşacak

Zanaatkarların yeni ürünleri 26 Şubat – 23 Ağustos 2020 tarihleri boyunca “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” adlı sergide katılımcılarla bir araya gelecek.

26.02.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-13:38)  'Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkarlar' İstanbul Modern’de Buluşacak

İstanbul Modern’in Ekim 2018’de İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) katkılarıyla gündeme getirdiği Uluslararası Misafir Sanatçı Programı, farklı ülkelerden 10 sanatçıyı İstanbul’daki zanaatkârlarla beraber ürünler üretmek için buluşturdu. 

İstanbul Modern'in ülkemizin uluslararası platformda tanınmasına imkan veren projesinin ilk sergisi “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” 26 Şubat'dan itibaren sanata ilgi duyanları bir araya getirecek. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler kadim İstanbul’u çağdaş bir objetifle bakma imkanına sahip olacaklar. Serginin basın açıklamasında İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin, sergi küratörleri Öykü Özsoy ve Ümit Mesci, sanatçılar ile zanaatkârlar katıldı.

İstanbul'un global ölçüde tanıtımını ve bilinirliğini çoğaltmayı da güden etklinliğe katılan misafir sanatçılar, İstanbul’da ahşap oymadan halı dokumaya, metal sıvamadan yorgancılığa kadar pek çok zanaatın icra edenlerle bir araya gelerek üretimlerine katkı sağladı. İstanbul’daki ustalardan örnek alarak sunulan üretimlerin sergilendiği “Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisi aynı zamanda 10 farklı ülkeden zanaatkârların çalışmalarına da yer veriyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal