Meksika Başkenti

Meksika başkenti neresidir? Meksika’nın başkenti hakkında bilinmesi gerekenler hakkında merak ettikleriniz bu haberimizde…

24.05.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-17:19) Meksika Başkenti
MEKSİKA’NIN BAŞKENTİ NERESİDİR?

Orta Amerika ülkesi olan Meksika’nın başkenti Meksiko ya da bilinen İngilizce adıyla Mexico City’dir. Mexico City aynı zamanda bir eyaletler ülkesi olan Meksika’nın 32 eyaletinden biridir.

Meksika'nın 32 federal yapılanmasından biri olan Meksiko (Mexico City), ülkenin başkenti ve nüfus yönünden en büyük kentidir. Meksiko "Alfa" bir küresel şehir olmakla beraber, Amerika kıtasının en önemli finansal merkezlerinden biridir.

MEKSIKO HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Mexico City’de yerleşik olarak yaşayan kişi sayısı yaklaşık olarak 21.2 milyon civarındadır. Bu rakam aynı zamanda da Mexico City’yi dünyanın en kalabalık kentlerinden biri yapmaktadır. Mexico City’de yaşayan 21.2 milyon kişiden yaklaşık olarak 8.6 milyonu merkezde hayatını sürdürmektedir. Merkezde yaşayan 8.6 milyon insan Mexico City’yi dünyanın merkezleri sıralamasında en kalabalık 2’nci şehri yapmaktadır. Ayrıca Mexico City, yaklaşık 21.2 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık 7. şehridir.

Mexico City kültürel anlamda dopdolu adeta müzeler taşan bir kenttir. Şehirde yer alan Antropoloji Müzesi, Dünya üzerinde bulunan en ünlü müzelerden biriyken, UNESCO Dünya Mirasları listesine giren tarihiyle de gezilip görülmesi gereken ve keyif almanızı sağlayan şehirlerden biridir.

Pek çok tarihi alan ve müzelerdeki kalıntı eserler, dini merkezler, sokak pazarlarından büyük alışveriş merkezlerine tüm alışveriş yerleri, en popüler sporu ve meşhur içkisi tekila ile bilinen bu kalabalık şehirde suç oranı oldukça fazladır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal