Hükümlüler 6,5 Milyon Kitap Tasnif Etti

Kızılay'da bulunan Adnan Ötüken Halk Kütüphanesinin yenilenme aşamasında hükümlüler tarafından 500 bin kitap tasnif edildi, 50 bin kitap ciltlendi. Ankara'da yılda yaklaşık 20 bin hükümlü huzurevi, belediye, kütüphane ve hastane gibi kurumlarda hizmet ediyor.

27.03.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-15:09) Hükümlüler 6,5 Milyon Kitap Tasnif Etti

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile yürütülen proje kapsamında, hükümlülerin kitapların paketlenmesi ve kütüphanelere yerleştirilmesinde önemli katkıları oldu.

Kızılay'da bulunan Adnan Ötüken Halk Kütüphanesinin yenilenme aşamasında kitapları taşıma, raflara yerleştirme, eski kitapların ciltlenmesi, bina ve çevre temizliği gibi işlerde hükümlüler iki sene boyunca gruplar halinde çalıştı ve 50 bin kitap ciltlendi.

3 YILDA 6,5 MİLYON KİTAP TASNİF EDİLDİ

Cezalarını toplum yararına kamu kurumlarında çalışarak infaz eden hükümlüler Türkiye'de 3 yılda bin 500 kütüphane için yapılan çalışmalar boyunca 6,5 milyon kitap tasnif etti.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinde 500 bin kitap hükümlüler tarafından tasnif edilerek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kütüphanesi'ne aktarıldı. Denetimli serbestlik kapsamında 2012 yılından günümüze değin neredeyse 710 bin hükümlü, kamu kurumlarında ücretsiz çalıştırılarak cezalarının infazı sağlandı.

Ankara'da yılda yaklaşık 20 bin hükümlü huzurevi, belediye, kütüphane ve hastane gibi kurumlarda hizmet ediyor. Bunun yanında hükümlüler ağaç dikimi, çevre temizliği, park ve bahçe düzenlemesi, tadilat ve tamirat hizmetlerde de rol alıyor.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal