Ege Bölgesi Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı yemekleriyle meşhur olan, lezzetiyle meşhur, tadı damaklarda bırakan Ege bölgesinin güzel yemekleri nelerdir? Ege bölgesine ait meşhur yemekler nasıl yapılır? Ege bölgesi ve Ege bölgesine özgü yemekler hakkında tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberde...

13.04.2018-19:59 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-19:34) Ege Bölgesi Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı yemekleriyle meşhur olan, lezzetiyle meşhur, tadı damaklarda bırakan Ege bölgesinin güzel yemekleri nelerdir? Ege bölgesine ait meşhur yemekler nasıl yapılır? Ege bölgesi ve Ege bölgesine özgü yemekler hakkında tüm merak ettiğiniz soruların cevapları haberde...

EGE BÖLGESİ YEMEK TARİFLERİ NELERDİR?

İlk sırada arapsaçı kavurması geliyor. Bu yemek aslında bir ottan oluşur. Ot gillerden gelen arapsaçı önce kavrulur ve daha sonra yoğurt ve pul biberle servis edilir.

İkinci sırada kabak çiçeği dolması geliyor. Ege bölgesi kabak çiçeklerini gün ağarmadan toplar. Özelliği budur. Gün doğmadan toplanan kabak çiçeklerinin içine harcı doldurulur. Daha sonra pişirilir.

Namı Türkiye'ye yayılan İzmir köfte. Bu yemek fırında pişen bir yemektir. Yoğrulan köfte harcı biber ve domatesle birlikte fırınlanır.

Deniz börülcesi ise daha çok meze olarak kullanılır. Önce bol suda bekletilir. Daha sonra kaynatılır. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika boyunca bekletilir ve dinlendirilir. Zeytinyağı, sarımsak ve limon ile servis edilir.

Keşkek ise daha çok özel günlerde, misafir geldiği zaman yapılır. Buğday, koyun eti, tereyağ ve baharat kullanılarak büyük kazanlarda, tencerelerde pişirilir.

Zerde, bir çeşit tatlıdır. Keşkek gibi özel günlerde nişasta, su ve şeker kullanılarak yapılır. Üzerine de badem gibi yemişler konularak servis edilir.

Bir diğer yemek ise çökertme kebabıdır. Önce patatesler rendelenir ve kızartılır. Üzerine yoğurt ve daha eti konularak servise hazır hale getirilir.

Turp otu salatası ise zeytinyağı, sarımsak ve limon kullanılarak servis edilir. 

Kuru börülce de Ege bölgesine ait özel yemeklerdendir.

Gerdan tatlısı ise daha çok kurban bayramlarında sofralardan eksik edilmeyen ve kuzu gerdanı yapılarak hazırlanan bir tatlı çeşididir.

Üzerinde dökülen yoğurt ile servis edilen pazı sarma Ege bölgesine has yemeklerdendir.

Taze börülcenin haşlanıp limon, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanıp hazırlandığı bir diğer yemek ise taze börülce ekşilemesidir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerindendir.
 
Şambali ise irmikle yapılan şerbeti bol olan ve fıstıkla servis edilen bir tatlıdır.
 
Ege bölgesinin en meşhur yemeği, zeytinyağlı sarma kadar zeytinyağlı enginarda efsane lezzetler arasındadır. Bezelye, havuç, patates ve enginar kullanılarak yapılan dereotu dökülerek sunulan yemek tadı damakta bırakıyor.
 
En son ve en meşhur olan zeytinyağlı sarma ise yiyenlere parmaklarını da yediriyor. Kalem gibi ince sarılan ama yemeğe doyulmayan zeytinyağlı sarma Ege bölgesine özgü yemektir.
 
En Son Kültür Sanat Haberleri İçin Aşağı Kaydırın

 
 
 
 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal