Çankırı'nın Neyi Meşhur?

Çankırı'nın yemek olarak neyi meşhur, Çankırı'nın meşhur yerleri, Çankırı'nın meşhur tatlıları, Çankırı'nın hangi meyvesi meşhur konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.06.2018-16:43 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-16:33) Çankırı'nın Neyi Meşhur?

Çankırı'nın yemek olarak neyi meşhur, Çankırı'nın meşhur yerleri, Çankırı'nın meşhur tatlıları, Çankırı'nın hangi meyvesi meşhur konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Çankırı, İç Anadolu bölgemizde yer alan tarihi şehirlerden biridir. Yerli - yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir.

ÇANKIRI'NIN YEMEK OLARAK NEYİ MEŞHUR, ÇANKIRI'NIN MEŞHUR TATLILARI

Çankırı'nın birbirinden lezzetli ve farklı birçok yemeği ve tatlısı vardır.

Bunlardan cızlama, lokma, canfes böreği, çullama, güveç, sini, çalma, mıhlama, cevizli hamur, harmandaşı, gözleme, hoşmerim, mantı, ince ekmek muskası, kızılcık şurubu, mantarlı keşkek, su böreği, yağlı çörek, bazlama, pelverde, çekme helvası, keşkek, çeç çöreği, fıt fıt aşı, bıhtı, etli hamur, tarhana çorbası, hindi folması, ev güveci ve yumurta tatlısı gibi birçok yemek ve tatlı çeşidi vardır.

ÇANKIRI'NIN MEŞHUR YERLERİ

Tarihi açıdan farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmasından dolayı Çankırı'da gezilecek çok fazla yer vardır.

Çankırı'nın meşhur yerleri ise şöyle; Çankırı Müzesi, Buğday Pazarı Medresesi, İmaret Camii, Yeni Camii, Ali Bey Camii, Büyük Camii, Mirahor Camii, Çankırı Kalesi, Çivitçioğlu Medresesi, Çankırı Evleri, Buğday Pazarı Medresesi, Büyük Camii Medresesi, Kirmanoğlu Medresesi, Murat Hamamı, Karataş Medresesi, Tuz Mağarası, Kurşunlu Hamamı, Karataş Hamamı, Ilgaz Dağı Milli Park, Ilgaz Hamamı gibi yerler Çankırı'nın en meşhur ve tarihi yerleridir.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal