Giresun Neyi Meşhur

Giresun'un meşhur tatlısı, Giresun'un neyi meşhur yemekleri, Giresun'un meşhur yerleri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

02.06.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-16:06) Giresun Neyi Meşhur

Giresun'un meşhur tatlısı, Giresun'un neyi meşhur yemekleri, Giresun'un meşhur yerleri konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

Giresun sahip olduğu doğla güzellikler ve tarih ile yıl içierisinde birçok yerli - yabancı turisti ağırlıyor. Giresun'da ne meşhur diye merak edenler hepsini araştırdık ve yazımızda derledik.

GİRESUN'UN MEŞHUR YERLERİ

Kümbet Yaylası

Şehrin en çok ziyaret bölgelerinden biridir. Ulaşımı oldukça kolaydır ve turizm açısından oldukça önemli bir konumu vardır.

Kulakkaya Yaylası

Bu yayla da gezerken Doğu Karadeniz'in o benzersiz manzaralarından meydfana gelen tabiat güzelliğine şahitlik edebilirsiniz.

Giresun Kalesi

Halk tarafından bu kalede birçok etkinlik düzenlenir ve kalenin görkemli yapısı görenlerde büyük hayranlık uyandıracak cinsten doğrusu.

GİRESUN'UN NEYİ MEŞHUR YEMEKLERİ

Yemekleri genel olarak otsu bitkilerden yapılır. Sahil kenti olması avantajı ile sofralarında balık eksik olmaz.

Yumurtalı yağlı pide, kabak kabuğu kavurması, haşıl, soğan kızartması, fasulye turşusu, hamsi buğulama ve hamsi kızartma Giresun'un meşhur yemekleridir.

GİRESUN'UN MEŞHUR TATLISI

Giresun'un en meşhur tatlısı 'Fındıklı Börek'tir Yufkaların arasına fındık konularak rulo şeklinde sarılır ve fırında pişirildikten sonra şerbetlenir. Fındıklı börek, Giresun'un vazgeçilmez tatlılarındandır.

Son Dakika Kültür - Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal