Antalya'da 3 Bin 600 Yıllık Gemi Batığı Bulundu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da milattan önce 1600'lü yıllara tarihlenen 14 metrelik gemi batığı bulunduğunu açıkladı.

08.04.2019-21:25 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-21:14) Antalya'da 3 Bin 600 Yıllık Gemi Batığı Bulundu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Yat Limanı'nda basın toplantısı düzenledi.

BATI ANTALYA BATIĞI İSMİ VERİLDİ

Kemer ilçesindeki Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Merkezi tarafınfan yapılan çalışmalar sonucunda kentin batısında gemi batığı bulunduğunu dile getiren Karaloğlu, buna "Batı Antalya Batığı" adının verildiğini ifade etti.

Karaloğlu, batığın bulunduğu alanın 50 metre derinliğinde olduğunu, talan edilme riski sebebiyle yerinin çalışmaların tamamlanmasının ardından açıklanacağını ifade etti.

GEMİNİN BOYU 14 METRE

Vali Karaoğlu, "Bundan önceki en eski batık, yine Antalya'da 'Uluburun Batığı' olarak adlandırılan ve milattan önce 1400 yılına ait olduğu varsayılan bir batık. Oradan çıkarılan eserler Bodrum'daki Sualtı Eserleri Müzesi'nde sergileniyor. Bu batığımız, bizi 'Uluburun Batığı'ndan 200 yıl daha geriye götürdü. Milattan önce 1600 yıllarına ait bir batık. 3 bin 600 yaşında bir batıktan bahsediyoruz. Geminin boyu 14 metre, taşıdığı bakır külçelerin ağırlığı da 1,5 ton." ifadelerini kullandı.

FIRTINADA BATTIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Kıbrıs'taki madenlerden çıkarılıp milattan önce 16 veya 15. yüzyılda kalıba döküldüğü düşünülen külçelerin olduğu geminin, buradan Girit veya Ege kıyılarındaki bir limana giderken yakalandığı fırtınada battığı tahmin ediliyor.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal