Kullanıcılardan Apple’a dava! Kasıtlı yavaşlatma sonucu Apple, 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek

Apple’a karşı açılan ‘kasıtlı telefon yavaşlatma’ davasında sonuca varıldı. Kullanıcıları haklı bulan mahkeme heyeti, Apple’a yüklü tazminat ödemesi kararı verdi.

09.01.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-14:20) Kullanıcılardan Apple’a dava! Kasıtlı yavaşlatma sonucu Apple, 500 milyon dolarlık tazminat ödeyecek

Aksam’ın BBC'den aldığı habere göre, kullanıcılar ABD'li dev teknoloji şirketi Apple'ı eski telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığına dair dava açtı. Açılan davada mahkeme kullanıcıların lehine karar verdi. Apple’a tazminat ödemesi kararı veren mahkeme sonucunda Apple davacılara 500 milyon dolarlık ödeme yapacak. Bu da kişi başı 92 dolara tekabül ettiği hesaplandı.

Performans düşüklüğünün sebebi belli oldu

Öte yandan telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığına dair suçlamaları reddeden teknoloji devi Apple, davanın yüksek maliyetinden endişe duyduğu gerekçesiyle tazminat ödemeyi kabul etti. Apple yetkilileri, yaptıkları savunmada cihazların pilleri yaşlandıkça performanslarının düştüğünü bu sebepten yavaşlamanın telefonların kullanım ömrünü uzattığını ayrıca iddia etti.

Diğer modelleri kullananlar da isyan etti

Söz konusu tazminat ödemesi iPhone 6 ve 7 serilerini kapsıyorken, şirketin diğer telefon modelleri olan iPhone 8, 8 Plus ve X sahipleri de tazminat talep etti. Apple’nin bu talebe cevap vermesi merakla bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal