2 bin 700 yapay zeka uzmanına soruldu: Yapay zeka insanlığın sonunu mu getiriyor?

Yapay zeka hayatımızın birçok alanına üstelik hızlıca giriş yapmış bulunmakta. Çevremizde en çok duyduğumuz zaman zaman efsaneleri, film sahnelerini aratmayacak o soru karşımıza çıkmakta. ‘‘Acaba yapay zeka insanlığın sonunu getirir mi?’’ bizlerde bu sorunun peşine düştük ve bir araştırma anketinin, çarpıcı sonuçlarını sizinle paylaştık. İşte detaylar…

05.01.2024-13:47 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-18:00) 2 bin 700 yapay zeka uzmanına soruldu: Yapay zeka insanlığın sonunu mu getiriyor?

NewScientist dergisinin yaptığı bir araştırma bilim dünyasının dikkatini çekti. Yaklaşık 2 bin 700 yapay zekayı konu edinen araştırmacılarla yapılan ve şu ana kadar yapılan en büyük anket olmanın yanı sıra deneklere ‘yapay zekanın gelecekte insanlığın sonunu getirip getirmeyeceği’ görüşü soruldu.

92 yıl sonra her şey değişecek!

2bin 700 araştırmacının katıldığı bu anketin sonucuna göre yüzde 50'den fazla yapay zeka uzmanı, insanlığının sonunu getireceğine dair görüşüne yüzde 5 ihtimal gerçekleşebileceğini söyledi. Ayrıca araştırmacılar, tam 92 yıl sonra yani 2116 yılında insan gücü gerektiren tüm işlerin otomatik güce dönüşmenin çok yüksek bir ihtimal olduğunu ifade etti.

yapay zeka insanlığın sonunu mu getiriyor?

Teknoloji yıllara meydan okuyor!

Ohio'daki Case Western Reserve Üniversitesi'nden Emile Torres, henüz paniğe kapılmaya gerek olmadığını belirterek, yapay zeka uzman anketlerinin gelecekteki yapay zeka gelişmelerini tahmin etme konusunda iyi bir geçmişe sahip olmadığını ortaya çık da sağlıklı verilerin çıkartılmadığını da  hatırlattı. Yine aynı anketin 2022 versiyonundaki yanıtlarla kıyaslanması yapıldığında, birçok yapay zeka araştırmacısı, teknolojinin katettiği mesafenin daha önce tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde ulaşacağını ön gördü. İnsan gücüne ihtiyaç duyulması halinde, devreye yapay zeka girerek işlerin tamamen otomatik hale gelme ihtimali 2116 yılına kadar yüzde 50 olacağı da belirtildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal