Kuğulu Park Buz Tuttu Olan Kuğulara Oldu

Ankara'da soğuk artık kendisini iyice göstermeye başladı. Kar sabahın erken saatlerine kadar etkisini gösterdi ve Ankara'da birçok yer buz tuttu.

23.12.2021-11:33 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-13:15)

Birkaç gündür tüm yurtta etkili olan kar, ülkenin bazı kesimlerinde daha yoğun şekilde hayatı etkiliyor. Ankara'da geçtiğimiz günlerde başlamış olan kar yağışı dün gecede sabahın erken saatlerine kadar etkisini sürdürdü.

KUĞULU PARK BUZ TUTTU

Hava sıcaklığı gün boyunca en yüksek sıfırın altında 5 derece olarak tespit edildi. Ankara Kuğulu Park'ta bulunmakta olan havuz soğuk havanın etkisi ile gece buz tuttu. Ankara Büyükşehir Belediyesine ait  kar küreme ve tuzlama araçları buzlanma sebebi ile şehrin ana güzergahlarında olumsuz hava şartları sebebi ile çalışmalara başladı. Yetkililer vatandaşlara bir takım çağrılarda bulundu ve olumsuz hava şartlarına özellikle karlı havaya elverişli olmayan ve kar lastikleri bulunmayan araçlarla yola çıkmamalarının önerisini yaptı. Yetkililer Aracının lastikleri kış şartlarına uygun olmayan sürücülerin karlı ve buzlu yollarda zor anlar yaşadığına dikkat çekti ve trafik akışını engellediğini bildirdi. Bu konuda duyarlı olunmasını özellikle rica etti.

ANKARA'DA KAR HOŞ MANZARALAR YARATTI

Şehrin parklarında kar yağışı kartpostallık görüntüleri meydana getirirken, Ankara`nın simgelerinden birisi olan Kuğulu Park`ta bulunan havuz soğuk hava şartları sebebi ile buz tuttu. Havuzda bulunan fıskiyelerin altlarında buz kalıpları oluşurken, parkın ev sahipleri kuğular ve ördeklerin yaşam alanı daralmış oldu.

kuğulu park buz tuttu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal