Başkan Erdoğan’dan Piyasaya Güven Verecek Yeni Bir Mesaj: 'Ne Yaptığımızı Biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günlerde yaptığı açıklama sonrası dövizde şok bir düşüş yaşanmıştı. Başkan Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından piyasaya güven verecek bir yeni mesaj daha paylaştı.

23.12.2021-11:12 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-11:52)

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Döviz kurunda dengenin sağlanması adına yaptıkları programın olumlu yönde seyrettiğini ifade eden Erdoğan, ‘Altını çizerek söylüyorum: Ne yaptığımızı biliyoruz. Niçin yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Nereye gittiğimizi biliyoruz. Nereye ulaşacağımızı biliyoruz’ dedi. 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonrası dövizde şok bir düşüş yaşanmasını sağlayan Başkan Erdoğan, resmi sosyal medya hesabından piyasaya güven verecek bir yeni mesaj daha yayınladı.

PİYASAYA GÜVEN VERECEK YENİ BİR MESAJ 

Twitter hesabından yeni bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Döviz kurunu, serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde ülkemizin gerçeklerine uygun, öngörülebilir, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için açıkladığımız program etkisini göstermiştir. Milletimiz bu programdaki tedbirleri ve kararlı duruşumuzu takdirle karşılamış, benimsemiş; piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve ilgili kurumlarımız paketteki hususların detaylarını kamuoyuyla ve taraflarla paylaşmaya başlamışlardır’ ifadelerine yer verdi. 


HERKESİ YATIRIMA DAVET EDİYOR

Döviz kurunun dengede kalmasının üretimden enflasyona kadar her alanı etkileyen önemli bir gelişme olduğu aktaran Erdoğan, ‘Aynı şekilde ihracatçının önünü görebilmesini sağlamak da tüm ekonomiye müspet yönde etki edecektir. Kazanan sadece bankada parası olan veya ihracat yapan değil ülkemizin tamamıdır, 84 milyonun her bir ferdidir. Herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyor, ülkemizi cari fazlayla büyütme kararlılığımızı tekrarlıyoruz’ dedi. 

NE YAPTIĞIMIZI BİLİYORUZ

Erdoğan, satır sonlarını şu ifadelerle bitirdi; ‘Altını çizerek söylüyorum: Ne yaptığımızı biliyoruz. Niçin yaptığımızı biliyoruz. Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Nereye gittiğimizi biliyoruz. Nereye ulaşacağımızı biliyoruz. Varacağımız yer, hem bizlerin hem bizden sonraki nesillerin hayatlarında olumlu yönde asırlık değişimler göreceği bir yerdir.’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal