Küçükçekmece'de korkutan kaza! Yüzlerce kimyasal madde yola döküldü

Küçükçekmece'de seyir halinde giden kamyon, emniyet şeridinde duran ve içi kimyasal madde dolu bidonları taşıyan kamyona çarptı. Yaşanan olaydan sonra çarpışmanın etkisiyle içinde kimyasal madde dolu bidonları olan kamyon metrelerce sürüklenirken, yüzlerce litre kimyasal madde ise otoyola döküldü.

25.04.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-15:37)

Kaza saat 12:00 sularında Avrupa Otoyolu Tema İstanbul Köprüsü mevkiinde meydana gelmiştir. İddialara göre, Erkan Aygün kontrolündeki 34 JC 4858 plakalı kamyon birden kontrolden çıkınca, emniyet şeridinde duran Basar Şabuldak kontrolündeki kimyasal madde polyol yüklü 34 GT 5394 plakalı kamyona çarpmıştır. Yaşanan kaza da çarpmanın etkisiyle kimyasal yüklü kamyon metrelerce sürüklenirken, kasanın içinde olan toplam 3.5 ton kimyasal madde dolu olan 4 bidon otoyola doğru savruldu. Bidonlar zarar görünce yüzlerce litreler kimyasal madde yola döküldü.


Kimyasal madde temizlendi 

Kazada ölen ya da yaralanan yokken, olay yerine itafiye ekipleri intikal etti. Özel kıyafet giyen ekipler içinden kimyasal madde sızdıran bidonları kapattılar. Kaza yüzünden otoyolda uzun araç kuyrukları meydana geldi. Yaşanan kaza, otoyolda karışan araçların yoldan çekilmesinin sonrasında trafik normal akışına geri döndü. Kimyasal maddenin ekipler tarafından temizlendiği öğrenildi. Ayrıca kazaya karışan araçların ve yola dökülen kimyasal maddenin havadan görüntüsü alındı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal