Kuaföre gitmeden koyu saçları açmak artık çok kolay! 6 pratik yöntemle evde koyu renk saç açımı

Koyu renkli saçlarından sıkılan ama kuaföre giderek açtırmayı istemeyen birçok kadın var. Siz de sıkıldığınız koyu saçlarınızı kuaföre gitmeden doğal yöntemlerle açmayı istiyorsanız doğru yerdesiniz. Pratik 6 yöntemle evde kendi saçınızı kendiniz açabilirsiniz. İşte detaylar...

29.06.2022-14:43 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-14:43) Kuaföre gitmeden koyu saçları açmak artık çok kolay! 6 pratik yöntemle evde koyu renk saç açımı

Koyu renkli saçları doğal yöntemlerle açmak oldukça kolay. Peki, koyu renkli saçlar nasıl açılır? İşte 6 pratik saç açma tekniği...

Doğal koyu saç açma yöntemleri

- Bal yardımıyla saç açma

İsterseniz sadece balı isterseniz de eşit miktarlarda bal ve zeytinyağı karışımını saçınıza uygulayın. Ortalama 30-40 dakika kadar beklettikten sonra şampuanla yıkayın. Koyu renkli saçlarınızın açıldığını göreceksiniz. Ancak, bu işlemden sonra saç kreminize az miktarda bal ekleyerek düzenli olarak kullanmayı unutmayın.

- Papatya çayıyla saç açma yöntemleri

1 tencere soğuk suyun içine papatya çayı poşetlerini veya kuru papatya koyun. Orta ateşte kaynatarak çay haline getiren. Kaynayan çayın altını kısarak yarım saat demlemeye bırakın. Çayınız soğuduğunda çayınızı süzün. Kullandığınız şampuan veya saç kreminize soğuttuğunuz çayınızdan birkaç yemek k. koyarak sallayın. Durulama suyunda kullanmak için de boş bir şişeye soğuk papatya çayınızı koyun. Normal yıkanma işleminizin ardından saçlarınızı bu suyla durulayın.

 evde koyu renk saç açma yöntemleri

- Limon suyuyla saç açma yöntemi

Saçınıza limon suyu sıkarak dışarı çıkarsanız limondaki sitrik asit güneşin etkisi ile aktifleşir ve saç pigmentlerini alır. Boş bir şişeye yarım su bardağı limon suyuyla yarım su bardağı suyu koyun. Temiz ve nemli saçınıza uygulayarak güneşin altında bir saat kurutun.

- Tarçın ile saç açma yöntemi

Devamlı tarçın kullanmak saçı bir iki ton açar. 2 yemek k. tarçın ile dört yemek k. saç kremini karıştırın. Saç köklerinize uyguladıktan sonra saçınızı tarayın ve uçlarına yayın. Birkaç dakika yanma ya da batma hissiniz olabilir. Kafanıza bone takarak dört saat hatta 1 gece bekletin ve yıkayın.

 saç açma maskesi

- Amla yağıyla saç açma yöntemi

Üç yemek k. amla yağının içine yarım limon suyu katın. Su ekledikten sonra macun kıvamı elde edin. 2-3 saat dinlenmesini bekleyin ve saç diplerinizden başlayarak tüm saçınıza uygulayın. 40 dakika bekledikten sonra saçlarınızı su ile durulayın.

- Saç maskesiyle saç açma yöntemi

3 adet papatya çayını 1 bardak su içinde kaynatın. 15 dakika kadar demledikten sonra soğumaya bırakın. Poşetleri alarak çaya yarım limon suyu ilave edin. İki tatlı k. yoğurt, 2-3 yumurtanın sarısı ve 2 tatlı k. tarçını da koyarak harmanlayın. Tüm saçınıza bu karışımı uygulayın. Saçınızı boneyle sararak maksimum dört saat bekleyin ve yıkayın. Bu işlemi haftalık minimum bir defa yapabilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal