Kusmuk lekesi nasıl temizlenir? Kusmuk kokusunu ve lekesini gidermenin yolları

Genellikle çocuk sahibi ailelerin yaşadıkları kabuslardan bir tanesi de kusmuk lekeleri ve kokularıdır. Özellikle kadınların korkulu rüyası haline gelen kusmuk lekelerinin nasıl kolaylıkla çıkaracağını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

29.06.2022-14:40 - (Son Güncelleme: 30.06.2022-11:32) Kusmuk lekesi nasıl temizlenir? Kusmuk kokusunu ve lekesini gidermenin yolları

Normal hayatta sıkça karşılaşılan sağlık sorunlarından bir tanesi de mide bulantısıdır. Bu mide bulantısı, sonrasında kişilerde kusurlarda meydana gelebilir. Daha çok çocuklarda görülen mide bulantıları ve kusma durumu bazen evde halılara yada koltuklara kazara denk gelebiliyor. Bu durum tabi en çok kadınları üzüyor. Çünkü kusmuk lekelerini ve kokusunu bir anda yok etmek onları epey zorlayabiliyor.

Kusmuk lekelerinin nasıl temizlendiğini yada kusmuk kokusunun ne kadar çabuk gideceği konusunda yapılan araştırmalarda aslında pratik yollardan temizlendiği yöntemleri ile karşı karşıya gelinir. Bizlerde en çok merak edilen kusmuk lekesinin kolay temizlenme yöntemlerini yazımızın içeriğinde sizler için derledik.

Kusmuk lekesi nasıl temizlenir

Kusmuk lekesi nasıl temizlenir?

Kusmuk lekeleri çok pratik yöntemlerle temizlenebiliyor. Kötü kokusundan kurtulmak hemen olmasa da uygulayacağınız yöntemlerle bu kusmuk kokusunundan da kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Kusmuk temizliği için detaylı temizliğe başlamadan önce, genel olarak kusmuğun nasıl temizlenmesi gerektiğini bilmeniz gerekiyor. İlk olarak kusmuğa hemen müdahale edilmeli. Aksi durumda koku hem odada yayılır hem de eşyalarda veya kumaşlarda bir süre daha kokmaya devam eder.

Kusmuk temizleme durumuyla karşı karşıya kaldığınıza ilk önce gerekli olan malzemeleri temin edin. Bu malzemeler ise sırasıyla kağıt havlu, eldiven, plastik poşet ve fırçadır.

Kusmuk lekesi nasıl temizlenir

Daha sonra 1 bardak kadar çamaşır deterjanının içine 1 bardak kadar sıcak su koyun ve ardından karışıma elma sirkesi veya üzüm sirkesi ekleyin. Kağıt havluyla veya normal bezle ilk önce kusmukları toparlayın. Hakıda veya koltukta kusmuk kalmadığından emin olduktan sonra kağıt havluyu iyice üzerine bastırın ve kusmuğun nemini almasını sağlayın.

Daha sonra fırçayı hazırladığınız karışıma sokun ve lekeli olan bölgenin üzerini iyice çitileyin. Bölgedeki kusmuk lekesini temizledikten sonra saç kurutma makinesiyle ıslak olan bölgeyi iyice kurutun. Daha sonra lekeli kısma 1 çorba kaşığı karbonat dökün ve 5 dakika kadar bekleyin. Böylece, kusmuk kokusu da kısa bir süre sonra ortadan kaybolacaktır.

Kusmuk lekesi nasıl temizlenir

2. yöntem:

Kusmuk temizlemek için bir diğer yöntem ise 2 bardak ılık suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz katın ve çözülmesini bekleyin. Tuz çözüldükten sonra yarım su bardağı beyaz sirkeyle 1 yemek kaşığı kadar çamaşır deterjanı kattığınız karışımın içine eczaneden temin ettiğiniz 2 yemek kaşığı kadar rubing alkoli katın ve karışımı iyice karıştırın.

Kusmuktan temizlediğiniz bölgeyi bu karışımla silin ve şayet halı yıkama makineniz varsa bölgedeki fazla suyu makineyle çektirin. Daha sonra kusmuk kokusunu gidermek için de bölgeye bol miktarda karbonat dökün. 1 gece beklettiğiniz bölgede hem lekelerin gittiğini hem de kokunu yok olduğunu göreceksiniz.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal