Kuaför ve Berberler Tekrar Hizmete Açılıyor

Ülkemizde etkili olan coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında berber ve kuaförler geçici süreliğine kapatılırken, bu iş yerlerinin mayısın 3'ncü haftasında tekrar faaliyete geçmesi planlanıyor.

04.05.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-12:06) Kuaför ve Berberler Tekrar Hizmete Açılıyor

Ülkemizde 11 Mart tarihinde görülen coronavirüs salgını kapsamında birçok önlem alındı. Bu önlemler kapsamında kuaför, berber ve birçok iş yeri 21 Mart tarihinde geçici süreliğine kapatıldı. Bu kararın ardından bazı berber ve kuaförler kaçak olarak tıraş yapmaya başladı. Polis bu yerlere baskın düzenlerken, birçok kişi hakkında cezai işlem uygulandı.

Son günlerdeki verilerde gözle görülür bir düşüş yaşanırken, bu durum normalleşme sürecini gündeme getirdi. Kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında ilk atılacak adımlar arasında berberler yer aldı. Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmelerin mayıs ayının üçüncü haftasında tekrar faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

TEDBİRLER ALINACAK

Bu iş yerleri tedbirli olarak açılacak ve bazı önlemler getirilecek. Alınan önlemler arasında; randevulu sistem, içeriye çok sayıda kişinin alınmaması, eldiven ve maske zorunluluğu ve iş yerlerinin dezenfekte edilmesi yer alacak. Öte yandan bu iş yerlerine yönelik denetimler de artırılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal