Kronik Yorgunluk Nasıl Geçer?

Kronik yorgunluk, kişinin hayatını olumsuz etkileyen ve pasif bir hayat yaşamasına neden olan bir durumdur. Peki, kronik yorgunluk belirtileri nelerdir? Kronik yorgunluk nasıl geçer? Konuya ilişkin detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz.

15.08.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-13:53) Kronik Yorgunluk Nasıl Geçer?

Kronik yorgunluğun altında birçok neden yatıyor olabilir. Bunlar; hormonların etkisi ile oluşan nedenler, enfeksiyona neden olan bazı virüslerin etkisi, bağışıklık sisteminde oluşan aksilikler, nöropatik etkiler, beslenme bozukluklarının etkisi, uyku bozuklukları, depresyon hali, uzun süren yorgunluk sonucunda dinlenememe, stres ve buna bağlı sorunlar gibi ortaya çıkar. Bu durum karşısında kişi kendini sürekli olarak yatmaya zorlar ancak bu durum kişinin kendini daha fazla yorgun hissetmesine neden olur.

KİŞİNİN KENDİNİ YORGUN OLDUĞUNA İNANDIRMASI KRONİK YORGUNLUĞA NEDEN OLUR

Beslenme düzeninin içerisinde yer alan şekerli ve unlu gıdalar bu durumun daha fazla ortaya çıkmasına yol açar. Aynı zamanda; kişinin kendini sürekli böyle olduğuna inandırması ve bu durumun üzerine gitmemesi de daha fazla tetiklenmesine neden olur. Sürekli ruh halini aşağı çekerek daha çok sıkıntıya girmesine neden olmaktadır.

Kronik yorgunluktan kurtulmak için; beslenme düzenini değiştirmek, şişkinliğe neden olacak ve sindirim sistemini zorlayacak gıdalardan uzak durmak gerekir. Kendini sürekli olarak sıkıntı içinde tutmak ve sosyal hayattan kopmak yerine hayatın içerisine dalarak üstüne gitmek bir zaman sonra bu durumun ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Yeni hobi edinmek, sevilen şeyleri yapmak, bir aktivite sağlamak, egzersiz yapmak ve moral verecek neşeli ortamlara girmek gerekir. Kişiyi sıkan ve boğan her şeyden uzak durulmalı. İş hayatında var olan sorumlulukları yerine getirmeden fazla sorumluluk almamak ve belli stratejiler belirleyerek bunları uygulamakta fayda sağlar. Kasların gevşemesi için egzersiz yapmak ve vücudun zindeliğini artırmak şarttır. Mümkünse dinlenmek ve moral bulmak için bir tatile çıkılabilir. Bu sayede içsel sıkıntılarında atılması ve yorgunluğun giderilmesi sağlanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal