Kritik Görüşme Sonrası İlk Açıklama

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence kritik görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Pence "Barış Pınarı Harekatına 120 saatliğine ara verilecektir. ABD YPG'nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak. Biz şu anda konuşurken onların çekilmesi başladı." dedi.

17.10.2019-20:41 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-22:29)
Türkiye Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Hareaktı yapmasından dolayı Washington yönetimi ile ipler gerilmişken Ankara, ABD yönetiminden üst düzey yetkililer ile görüşme gerçekleştrdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile baş başa görüşmesi 15.40'ta başlamı ve 1 saat 40 dakika sürmüştü.

Baş Başa gerçekleşen görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlık ettiği görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Mike Pence görüşmeler sonrası açıklamalarda bulundu. Pence, "Türkiye ve ABD, Suriye'de ateşkes için anlaştı." ifadesini kullanan Pence, "Barış Pınarı Harekatı'na 120 saatliğine ara verilecek." ifadelerini kullandı.

Pence terör örgütü YPG/PKK'nın güvenli bölgeden çekilme konusunda kendilerine güvence verdiğini belirtirken, "120 günlük sürede yeni yaptırım olmayacak. Suriye'nin kuzeydoğusunda kalıcı ateşkes sağlandığında mevcut ekonomik yaptırımlar da kaldırılacak." açıklamasında bulundu.

Mike Pence, Türkye'ye şu ana kadar uygulnacak olan yaptırımların geri çekilecğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal