Heyetler Arası Görüşme Sona Erdi

Türkiye ve ABD arasındaki heyeler arası görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

17.10.2019-20:04 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-20:43)

Türkiye Suriyenin'nin kuzeyinde Barış Pınarı Hareaktı yapmasından dolayı Washington yönetimi ile ipler gerilmişken Ankara, ABD yönetiminden üst düzey yetkililer ile görüşme gerçekleştrdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile baş başa görüşmesi 15.40'ta başlamı ve 1 saat 40 dakika sürmüştü.

Baş Başa gerçekleşen görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlık ettiği görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Heytler arası görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler katıldı. ABD heyetinde ise Pence ile birlikte Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien, Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield yer aldı.

Heyetler arası görüşmede Barış Pınarı Harekatı sonrası atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD'nin yaptırım kararları gibi önemli meselelerin görüşüldüğü tahmin ediliyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal